NEPI-Rockcastle, constructorul viitorului mall din Tîrgu Mureş, pierde 48% din capitalizare în două luni

NEPI Rockcastle, companie rezultată din fuziunea româno-poloneză de anul trecut a companiilor NEPI şi Rockcastle, a pierdut în ultimele două luni 4 miliarde euro din valoarea de piaţă, ajungând în prezent să afişeze o capitalizare bursieră de 4,4 miliarde euro.

Compania, listată acum pe bursele de la Johannes­burg şi Amsterdam, a fost lovită şi de un raport de 50 pagini al 36 One Asset Management care prezintă suspi­ciuniile firmei privind evaluarea unor companii din grupul Resilient, acţionar important în cadrul NEPI Rockcastle, Fortress REIT sau Greenbay Properties.

Totodată, Greenbay Properties a înregistrat o depreciere de 46% în ultimele două luni, în vreme ce Resilient figurează cu o scădere de aproximativ 50%. Indicele FTSE/JSE a scăzut cu 0,5% în aceeaşi perioadă.

Resilient pune aceste acuzaţii pe seama poziţiei de tran­zacţionare a 36 One Asset Management, care ar fi angre­nată într-o expunere ce mizează pe scăderea acţiu­nilor companiilor în cauză, spune Resilient.

NEPI, deţinătoarea unor active precum Mega Mall sau Promenada Mall, a fost listată şi pe bursa de la Bucureşti. Compania a fost delistată pe 12 iulie 2017, în contextul fuziunii cu polonezii de la Rockcastle.

Noua companie a fost înregistrată în Isle of Man, iar pentru fiecare acţiune NEPI acţionarii au primit o acţiune a noii companii rezultate, în vreme ce 4,7 acţiuni Rockcastle au fost schimbate pentru o acţiune a noii companii.

Capitalizarea bursieră a NEPI era înainte de momentul delistării de aproximativ 12 miliarde lei (2,6 miliarde euro).

NEPI deţinea înainte de fuziune 34 de proprietăţi generatoare de venituri, şase dezvoltări în curs de construcţie şi şapte dezvoltări condiţionate de obţinerea de autorizaţii şi pre-leasing. Valoare totală a investiţiilor imobiliare ale NEPI era înainte de fuziune de 2,5 miliarde euro. Rockcastle avea şapte proprietăţi generatoare de profit, evaluate la 818,4 milioane euro.

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Comentariile nu sunt permise.