1 Decembrie cum nu a mai fost

spectacol ziua nationala reghin dansuri populare muresPentru prima dată în istoria orașului, reghinenii s-au trezit în dimineața zilei de 1 Decembrie în sunet de fanfară. Până la ora 15 fanfara municipiului a colindat străzile şi cartierele pentru a anunţa evenimentul care a început la ora 15ºº în Piața Petru Maior.

Paradă militară și muzică populară

În faţa clădirii Primăriei a avut loc, pentru început, primirea oficialităţilor apoi au luat cuvântul comandantul Garnizoanei Tîrgu-Mureş şi primarul municipiului Reghin, Maria Precup. A urmat o paradă militară de zile mari, apoi o altă paradă, cea a grupurilor de colindători. De la ora 17, pe scena amenajată în centrul orașului, între cele două parcuri, au evoluat solişti vocali de muzică populară, între care Dan Aurelian Ştefan, Corina Florea Covaciu, Dumitru Gliga, Florina Oprea, Sorin Pantea, Doru Pop, Maria Neag, acompaniaţi de Orchestra de muzică populară a Casei de Cultură „Eugen Nicoară” şi Ansamblul „Doina Mureşului” de la Casa de Cultură a Tineretului.

Nicolae Furdui-Iancu și Akcent

Invitaţii speciali ai serii au fost Marius Ciprian Pop, care a și prezentat evenimentul şi Ciprian şi Mihaela Istrate. Reghinenii s-au prins în horă și au cântat împreună cu soliștii de pe scenă, întregind atmosfera de sărbătoare din centrul orașului, care a fost luminat feeric cu prilejul acesti eveniment. De la ora 20ºº a urcat pe scenă Nicolae Furdui-Iancu, care a fost îndelung aplaudat de cele câteva sute de reghineni din fața scenei, iar de la ora 21 trupa AKCENT a încheiat programul artistic. Seara târziu, după cuvântul primarului Maria Precup reghinenii au avut parte şi de un spectaculos foc de artificii.

Emeşe Ardelean

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.