1 Iunie ca-n poveste, la Tîrgu Mureș

De 1 Iunie, Ziua Internațională a Copiilor, Primăria municipiului Tîrgu Mureș nu i-a uitat pe cei mai tineri cetățeni. Copiii au fost sărbătoriți în această zi cu o serie de activități dedicate exclusiv lor în Cetatea din Tîrgu Mureș.

 

Mini-trambuline pentru copilași

Programul a inclus activități precum: spectacolul Mickey Mouse și codul secret al Supereroilor, realizat de trupa The Sky; Vânătoare de comori, jocuri, activități; Bine ați venit în lumea copilăriei – momente de animație și jocuri cu trupa The Sky; Flash Mob; Teatru stradal; Târgumureșenii au talent; Tombolă și premiere; „Manual de obrăznicii” – spectacol de muzică și poezie cu poetul Sorin Poclitaru și Ștefania Iacob; Concert susținut de Trupa Alma din Ungaria.

Cel mai îmbrățișat copac din Cetate

„Am participat cu copiii mei la spectacolul Mickey Mouse și au fost foarte încântați în primul rând pentru că pe scenă au apărut și prințese”, ne-a spus doamna Luana, mama unui băiețel și a unei fetițe.

Pentru cei în formă. Fără limită de vârstă

În plus, în Cetate, copiii și părinții au putut participa la diferite activități sportive sau educative precum: săritul coardei; săritul pe trambulină; pictură; dansuri; ateliere handmade; pictură pe față etc.

De un real succes s-au bucurat activitățile care au implicat dansul. De exemplu, foarte mulți copii şi părinţi au participat la flash-mob-ul intitulat „Ce lume minunată!”, organizat în incinta Cetăţii Medievale din Tîrgu Mureş de Asociaţia Adventure Life, Cercetaşii României şi Primăria municipiului Tîrgu Mureş.

Atenție pietoni! Respectați participanții la trafic!

De asemenea, la concertul Trupei Alma au asistat foarte mulți târgumureșeni, care au dansat pe frumoasele melodii ale trupe din Ungaria. Membrii trupei au interacționat cu cei mici, spre încântarea părinților.

 

De la mic la mare la trupa Alma

Toți copiii prezenți de 1 Iunie în Cetate au fost foarte fericiți și au petrecut clipe minunate alături de părinții lor.
„Cel mai mult mi-a plăcut să dansez la flash-mob. Mai ales că și mama a dansat cu mine”, a precizat o fetiță din Tîrgu Mureș, Anita.
„Mi-a plăcut să fiu pictat pe față. Mi-am făcut un păianjen. De asemenea, mi-a plăcut să pictez pe lemn și să dansez”, a spus un băiețel de 5 ani, Paul.
Părinții, la rândul lor, au fost mulțumiți de diversitatea activităților în care i-au putut implica pe copii.

Sezații tari pentru cei cu inima puternică

„Am participat la foarte multe activități. Mie mi-a plăcut mai ales să dansăm la flash mob. A ieșit un flash mob minunat. Desigur, fetiței mele i-au plăcut mai ales activități precum: pictura, săritul pe trambulină sau activitățile de la atelierul de handmade”, a precizat Mirabela, mama unei fetițe de 7 ani.

 

La terminarea evenimentelor târgumureșenii au ales să se relaxeze pe iarbă, în Cetate

Vasile Dancea

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Comentariile nu sunt permise.