10% din romii din comunitățile mari sunt șomeri

romi tiganiCampania de informare ‘Previne înainte să tratezi!’, derulată de Centrul de Incluziune Socială pentru Persoanele de Etnie Romă (CISPER), în perioada iulie 2012 – aprilie 2013, în comunităţile mari de romi din Târgu Mureş, Tonciu şi Glodeni au evidenţiat faptul că nici 10% dintre membrii acestora nu au locuri de muncă.

‘Întâlnirile cu membrii comunităţi au relevat că în unele comunităţi nici 10% dintre cei care sunt apţi de muncă nu au loc de muncă şi, în consecinţă, nici acces la serviciile publice medicale gratuite. Ceea ce este şi mai îngrijorător este faptul că există copii care, de asemenea, nu au acces la aceste servicii pentru că nu deţin certificate de naştere. Unele obiceiuri de igienă ale copiilor încă nu sunt corespunzătoare şi se datorează condiţiilor de locuire şi sărăcie în care aceştia trăiesc’, a arătat vineri directorul regional CISPER Centru Târgu Mureş, Maria Koreck.

Potrivit acesteia, campania de informare şi conştientizare ‘Previne înainte să tratezi!’ a avut ca scop conştientizarea romilor asupra importanţei prevenirii, dar şi diseminarea informaţiilor cu privire la accesarea gratuită a serviciilor medicale.

Campania de informare ‘Previne înainte să tratezi!’ este parte a proiectului ‘Crearea şi funcţionarea structurilor de asistenţă axate pe ocuparea forţei de muncă – Centre de incluziune socială pentru persoanele de etnie romă’, proiect cofinanţat din Fondul Social European.

Proiectul este implementat de Asociaţia Pakiv România în parteneriat cu Asociaţia Divers, Asociaţia Amare Phrala, Agenţia pentru Dezvoltarea Resurselor Umane Pro Diversitatea Bucureşti şi Mesogeiako Symvouleftiko Systema S.A.

AGERPRES

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.