34 de persoane descoperite muncind la negru

itmConducerea Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Mureş a anunţat, miercuri, că, în urma celor 71 de controale efectuate pe parcursul a 10 zile, inspectorii de muncă au depistat 34 de persoane care lucrau fără forme legale.

Potrivit directorului instituţiei, Andrei Mureşan, din cei 40 de angajatori controlaţi, 11 au fost sancţionaţi pentru că practicau munca la negru şi au primit amenzi în valoare totală de 210.000 de lei, iar împotriva a doi angajatori au fost formulate plângeri penale la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Mureş, pentru primirea la muncă a mai mult de cinci persoane fără contract individual de muncă.

Acesta a precizat că inspectorii de muncă au mai sancţionat, cu avertisment, o persoană fizică întrucât presta o anumită activitate fără să aibă încheiat un contract individual de muncă.

Şeful ITM Mureş a mai spus că, de la începutul lunii, pe raza judeţului s-au înregistrat 10 accidente de muncă, din care unul mortal şi nouă soldate cu incapacitate temporară de muncă.

AGERPRES

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.