100.000 de lei de la Heineken pe proiecte sociale

heineken pentru comunitati muresFundaţia Buckner şi Asociaţia Sănătate şi Speranţă din Târgu Mureş au câştigat câte o finanţare nerambursabilă în valoare de câte 50.000 lei fiecare prin programul ‘HEINEKEN pentru Comunităţi’, ediţia 2013, pentru implementarea a două proiecte, unul de responsabilizare a participanţilor la trafic, iar altul pentru stimularea voluntariatului.

Potrivit HEINEKEN România, în urma unui proces de evaluare a celor 20 de proiecte înscrise în programul de responsabilitate socială, juriul a acordat finanţarea Fundaţiei Buckner pentru proiectul ‘Împreună pentru un trafic mai sigur’ şi Asociaţiei Sănătate şi Speranţă pentru proiectul ‘Fii voluntar în oraşul tău!’.

Obiectivele proiectului ‘Împreună pentru un trafic mai sigur’ al Fundaţiei Buckner urmăresc responsabilizarea participanţilor la trafic cu scopul de a scoate în evidenţă faptul că indisciplina în trafic îi pune în pericol nu numai pe cei care generează accidente, ci şi persoane nevinovate. În cadrul proiectului se va realiza o simulare de eveniment rutier cu consecinţe grave, care conduce la implicarea echipelor de intervenţie SMURD şi Pompieri.

Asociaţia Sănătate şi Speranţă şi-a propus prin proiectul ‘Fii voluntar în oraşul tău!’ elaborarea unei platforme online de facilitare a accesului cetăţenilor din Târgu Mureş la informaţii despre proiectele în care se pot implica în calitate de voluntari, precum şi motivarea angajaţilor din organizaţii în vederea implicării acestora în activităţi de voluntariat în beneficiul comunităţii.

Potrivit unui comunicat de presă al HEINEKEN România, dat publicităţii marţi, pentru cele două proiecte câştigătoare finanţarea va fi destinată implementării programului conform calendarului stabilit de finanţator.

Implementarea proiectelor va avea loc între 15 iulie 2013 – 1 februarie 2014, iar în această perioadă finanţatorul va organiza câte o vizită de monitorizare pentru fiecare proiect câştigător.

‘La nivelul oraşului Târgu Mureş, în cadrul programului ‘HEINEKEN pentru Comunităţi’ ediţia 2013 s-au înscris 20 de proiecte din partea a 17 organizaţii nonguvernamentale, având sediul în oraşul Târgu Mureş şi într-una din localităţile limitrofe aflate nu mai departe de 15 kilometri de acesta. În ceea ce priveşte proiectele înscrise, 7 proiecte sunt exclusiv în domeniul social, 1 este exclusiv în domeniul sănătăţii, 2 sunt exclusiv proiecte culturale, 1 proiect este exclusiv în domeniul turismului, 1 proiect este exclusiv în domeniul mediului şi 8 proiecte sunt mixte (social-educaţie-sănătate-economie socială, social-cultură, social-cultură-educaţie, mediu-educaţie; social-cultură-turism-participare cetăţenească, social-mediu-mobilitate urbană; turism-mediu, social-mediu-educaţie)’, precizează comunicatul de presă.

Potrivit documentului, programul ‘HEINEKEN pentru Comunităţi’ face parte din Agenda de Sustenabilitate a companiei HEINEKEN, ‘Brewing a Better Future’, iar una dintre ariile importante ale acesteia este susţinerea comunităţilor locale în care compania îşi desfăşoară activitatea, prin investiţia în programe relevante pentru aceste comunităţi.

‘La fel ca şi anul trecut, programul de responsabilitate socială ‘HEINEKEN pentru Comunităţi’ se desfăşoară în cele patru oraşe de pe teritoriul României în care HEINEKEN este prezentă cu fabrici: Constanţa, Craiova, Miercurea Ciuc şi Târgu Mureş’, mai precizează documentul.

AGERPRES

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.