100 de idei, după 100 de zile de școală

Trei cadre didactice de nota 100: Gabriela Baci, Laura Banea și Ana Hădărig

Trei cadre didactice de nota 100: Gabriela Baci, Laura Banea și Ana Hădărig

La Școala Gimnazială ,,Ioan Vlăduțiu” funcționează un număr de trei clase pregătitoare în care sunt cuprinși 63 de elevi repartizați la cele trei învățătoare: Gabriela Baci, Laura Banea și Ana Hădărig. Un eveniment deosebit a avut loc în clasele celor mai mici elevi din școală cu ocazia încheierii primelor 100 de zile din viața lor de elevi.

Expoziție inedită

În cadrul programului extracuricular numit ,,100 de zile de școală”, copiii împreună cu părinții lor au realizat fiecare câte o lucrare, machetă sau colaj, la liberă alegere, folosind câte 100 de obiecte.
Lucrările au fost expuse pe holul școlii și toți părinții au venit și le-au văzut, s-a organizat și o mică activitate în care a fost sărbătorită parcurgerea primelor 100 de zile de școală. A fost un eveniment apreciat de toți elevii care au primit diplome și dulciuri; a fost apreciat și de părinții care sunt mulțumiți de acele prime 100 de zile în care copiii lor au asimilat multe cunoștințe pregătitoare pentru clasele care urmează. Cu aceeași ocazie, la Târgul de mărțișoare și felicitări confecționate de părinți și elevi, tot ei fiind și cumpărătorii, s-a adunat o sumă de bani care a fost donată Fundației ,,Impuls”.
Lucrările, cele mai multe fiind surprinzătoare prin materialele și tehnicile folosite, ar merita să fie expuse într-un spațiu accesibil marelui public din oraș spre bucuria estetică a privitorilor. Am rezistat unui prim impuls de a face o ierarhie a celor mai bune lucrări dar, toate fiind frumoase, remarcăm la întâmplare tabloul cu 100 de fluturi decupați din hârtie; Acoperișul școlii format din 100 de monede de zece bani; 100 de pietre lăcuite montate sub formă de pește; 100 de bărcuțe cu drapelul național a 100 de state și așa mai departe, lucrări ingenioase și îngrijit lucrate în tehnica Quiling, origami sau la alegere.
În expoziția de la Casa de Cultură am remarcat lucrările elevilor: Ambruș Andreea, Darius Baghiu, Demeter Richard, Darius Frandeș, Beniamin Henteș , Sara Iucan, Radu Mara, Dragoș Raita, Amalia Stoica, Mihai Stoica, Norbert Sucuturdean.

Ioan A. Borgovan

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.