110 proiecte europene în Harghita

proiecte euro, baniAutorităţile publice locale şi instituţiile din Harghita derulează, în prezent, 110 proiecte europene, în valoare de aproximativ 224 milioane de euro, arată o analiză realizată de Instituţia Prefectului Harghita.

Prefectul Harghitei, Adrian Jean Andrei, a precizat că cele mai multe proiecte sunt derulate în cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Rurală, pe locurile următoare situându-se proiectele depuse în cadrul Programului Operaţional Regional, cele de mediu, de dezvoltare a resurselor umane sau proiectele finanţate din fonduri nerambursabile.
Datele statistice mai arată că cele mai multe proiecte, respectiv 57, în valoare de peste 61 milioane de euro, sunt implementate de 35 de comune harghitene, pe locul doi situându-se Consiliul Judeţean Harghita care are în derulare 32 de proiecte, evaluate la circa 128 milioane de euro.
De la începerea ultimului exerciţiu bugetar al Uniunii Europene, administraţia locală a depus 174 de proiecte, valoarea acestora fiind de circa 358 milioane de euro.
Autorităţile publice locale din judeţ au atras fonduri pentru dezvoltarea localităţilor, de la asfaltarea de străzi, reabilitarea unor pieţe publice, refacerea drumurilor distruse de inundaţiile din 2010, până la reabilitarea unor case de cultură sau construirea unor centre de informare turistică. De asemenea, au fost câştigate proiecte şi pentru dezvoltarea resurselor umane sau pentru creşterea competitivităţii economice.

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.