12 firme amendate de ITM

La nivelul Inspectoratului Teritorial de Muncă Mureș, în cursul lunii august 2017, au fost efectuate 32 acțiuni de control în domeniul securității și sănătății în muncă.
Peste 45% din fondul de timp disponibil a fost utilizat pentru cercetarea evenimentelor.
La Inspectoratul Teritorial de Muncă Mureș au fost comunicate 28 de evenimente, din care un incident periculos. Au fost avizate 18 dosare de cercetare a evenimentelor depuse de angajatori.
Inspectorii de muncă din cadrul Compartimentului Control Securitate şi Sănătate în Muncă au aplicat sancţiuni contravenționale pentru 12 angajatori, constatându-se 19 neconformităţi în domeniul SSM. Au fost aplicate sancţiuni contravenţionale, după cum urmează : 14 avertismente şi 5 amenzi în cuantum de 40.000 lei.
Domeniile de activitate ale angajatorilor care au fost sancţionați cu amenzi sunt: activități de protecție și pază, activități generale de curățenie a clădirilor, fabricarea produselor lactate și a brânzeturilor.
Inspectorii de muncă din cadrul Compartimentului Control Securitate şi Sănătate în Muncă au participat la 6 cercetări de boli profesionale, împreună cu reprezentanţii DSP Mureş.

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.