Recoltare de organe, la Miercurea Ciuc

spitalSpitalul Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc a fost acreditat de Ministerul Sănătăţi ca Centru de recoltare de organe, această activitatea urmând să înceapă în curând.

Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc, dr. Demeter Ferenc, a declarat săptămâna trecură că deja au fost instruiţi medicii care vor constata moartea cerebrală şi se vor ocupa de toate procedurile necesare, urmând ca o echipă specializată să vină de la Bucureşti pentru a preleva organele.

Dr. Demeter Ferenc a precizat că era nevoie de acreditarea spitalului în acest sens, întrucât există deschidere din partea aparţinătorilor şi au fost situaţii în care rudele persoanelor aflate în moarte cerebrală şi-au exprimat dorinţa de a dona organele, dar nu s-a putut face acest lucru deoarece spitalul nu era acreditat.

Directorul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc a dat exemplul unui tânăr motociclist care a suferit recent un accident, se afla în moarte cerebrală, iar soţia nu a putut să-i respecte dorinţa de a-i dona organele, întrucât nu erau puse la punct detaliile acestei proceduri.

Agenţia Naţională de Transplant a anunţat în luna aprilie că a crescut numărul recoltărilor de la donatori în moarte cerebrală, „ca rezultat al eforturilor susţinute pentru promovarea activităţii de transplant de organe, ţesuturi şi/sau celule umane desfăşurată de cadrele medicale cu pregătire de specialitate în mod direct, precum şi prin mijlocirea campaniilor mediatice de profil”.

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.