13-19 august este săptămâna artei contemporane

Agenda culturală a Reghinului se îmbogățește cu o tabără de creație. Este vorba despre prima ediție a taberei de artă contemporană ,,Pădurea Rotundă” care se va desfășura la Reghin în perioada 13-19 august, evenimentul fiind de fapt o urbanizare a simpozionului desfăşurat în anii trecuți la Deda Bistra.

Artiști consacrați

Timp de 7 zile, artiști consacrați precum Simion Moldovan, Aurel Cornea, Alexandru Papuc, Octavian Pîrvan și Ștefan Ungureanu vor încerca să-și pună talentul și lucrările la dispoziția reghinenilor iubitori de frumos, într-un proiect menit să consolideze statutul Pădurii Rotunde de zonă simbolică pentru oraș. Artiștii vor lucra efectiv în pădure și vor putea fi vizitați, luați la întrebări, admirați și curtați, iar cei care doresc să li se alăture pot să o facă fără nici o reținere.

Organizatorii, Asociația K’ARTE și-ai exprimat dorința de a transforma spațiul fizic într-unul simbolic, o matrice a dialogului artist – comunitate – natura. În acest sens, o parte din lucrările artiștilor participanți vor rămâne permanent în spațiul gazdă – Pădurea Rotundă – pentru a contribui la reconsiderarea și recuperarea culturală a unei zone importante din moștenirea reghineană.

Filme și teatru

Evenimentul va include și seri de proiecție de filme în aer liber. Iubitorii celei de-a 7-a arte vor putea urmări marți, miercuri, joi și vineri, în amfiteatrul din pădure, de la ora 21, Băiatul cu bicicleta (Franța, 2011. Marele premiu al juriului la Cannes, 2011), Exit Through The Gift Shop (SUA-UK, 2010), David Hockney: A Bigger Picture (Documentar BBC, 2009), Oslo, 31 August (Norvegia, 2011. Marele premiu – Trofeul Transilvania, TIFF – 2012). Peliculele sunt oferite de Independența Film și British Council, instituții care colaborează la acest proiect. Ultima seară (duminică) este destinată teatrului de improvizație. Reghinenii vor putea urmări în același amfiteatru, de la ora 19, pe actorii de la ,,Improshow”.

Așadar, vă poftim la Reghin în această săptămână. Veți avea parte de natură, de o conversație interesantă cu artiști valoroși, va veți delecta și cultiva gustul pentru frumos, dar mai presus de toate veți putea lega prietenii cu oameni despre care se spune că au ales libertatea de exprimare ca mod de viață.

Emeșe Ardelean

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.