150.000 de pasageri deserviți de aeroport în 2013

aeroport, targu muresPreşedintele Consiliului de Administraţie al Aeroportului ‘Transilvania’ din Târgu Mureş, Vladimir Vasilescu, a anunţat vineri, printr-un comunicat de presă, că unitatea aeroportuară a deservit de la începutul acestui an peste 150.000 de pasageri şi a început să opereze pe cinci noi rute internaţionale.

‘În perioada 1 ianuarie – 30 iunie 2013 la Aeroportul Internaţional ‘Transilvania’ Târgu Mureş s-au efectuat 1.560 de mişcări de aeronave dintre care 782 aterizări, respectiv 778 decolări şi au fost deserviţi peste 150.000 de pasageri (156.957 de pasageri dintre care 75.732 au fost debarcaţi, respectiv 81.225 îmbarcaţi). Precizăm că la acest număr total de pasageri se mai adaugă 2.860 infanţi (copii cu vârsta de până la 2 ani) iar 112 dintre pasageri s-au aflat în tranzit pe aeroportul nostru. În acelaşi timp, a fost procesată o cantitate de peste 1.300.000 de kg de bagaje (1.307.547 kg din care s-au debarcat 659.030 kg şi au fost îmbarcate 648.517 kg) iar transportul cargo efectuat a fost de 349 de kilograme’, a arătat Vladimir Vasilescu.

Potrivit acestuia, datele înregistrate în traficul aerian în prima jumătate a anului confirmă predicţia de creştere a volumului de pasageri cu circa 30% faţă de anul trecut, când s-au înregistrat un număr de 300.427 de pasageri, ceea ce a clasat Aeroportul ‘Transilvania’ pe locul al cincilea între aeroporturile din România după aeroporturile din Otopeni, Timişoara, Cluj-Napoca şi Bacău.

De asemenea, precizează comunicatul, de la începutul anului un nou operator aerian, compania irlandeză Ryanair, şi-a început activitatea la Aeroportul din Târgu Mureş la sfârşitul lunii aprilie, efectuând două destinaţii externe, Bruxelles – Belgia şi Pisa – Italia, dintre cele cinci noi introduse în cursul acestui an.

Potrivit documentului, compania aeriană Wizz Air a introdus în primăvara acestui an alte trei destinaţii externe München şi Frankfurt-Hahn, Germania, respectiv Bologna, Italia, care s-au adăugat celor opt destinaţii deja efectuate: Budapesta – Ungaria, Dortmund – Germania, Roma şi Milano – Italia, Londra – Marea Britanie, Paris – Franţa, Madrid şi Barcelona – Spania.

”Astfel, pe lângă zborurile interne Târgu Mureş-Otopeni şi retur efectuate de compania Tarom, 13 destinaţii internaţionale sunt operaţionale în prezent de la Aeroportul Internaţional ‘Transilvania’ Târgu Mureş. Aeroportul Internaţional ‘Transilvania’ Târgu Mureş are un program de funcţionare de 24 de ore şi beneficiază de dotări şi echipamentele performante printre care: pista de decolare-aterizare extinsă (2000 m X 45), platforma de operare pentru aeronave, instalaţiile de balizaj pentru apropiere de precizie corespunzătoare CAT II OACI şi echipament ILS performant, de asemenea de categoria a II-a, precum şi echipamente LVO (Low Visibility Operations), care permit aterizarea în condiţii meteorologice de vizibilitate redusă’, se mai arată în comunicatul de presă.

Conducerea Aeroportului ‘Transilvania’ a precizat că unitatea se află în permanentă dezvoltare pentru asigurarea unor servicii aeroportuare de calitate în condiţii de maximă siguranţă şi că în prezent sunt în curs de executare lucrările de extindere şi copertare a faţadei sudice a Aerogării, urmând, în cursul acestui, realizarea de investiţii pentru echipamente de securitate, echipamente de salvare şi stingere a incendiilor şi echipamente speciale pentru deszăpezire pe timp de iarnă.

În acest an vor fi demarate lucrările de investiţie pentru amenajarea peisagistică a accesului la Aeroportul ‘Transilvania’.

AGERPRES

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.