16 zile împotriva violenţei asupra femeii

violenta femeiInstitutul Est European de Sănătate a Reproducerii (IEESR) din Târgu Mureş a anunţat joi că, în perioada 25 noiembrie – 10 decembrie, va organiza campania de sensibilizare şi informare ’16 zile de activism împotriva violenţei asupra femeii’, însă ca o acţiune premergătoare acestui eveniment va organiza Caravana ‘Nu da, dăruieşte!’.

Ionela Horga, manager de proiect, a arătat că evenimentul stradal ‘Nu da, dăruieşte!’, care va avea loc vineri, în Târgu Mureş, este un exerciţiu simbolic de implicare în lupta împotriva violenţei asupra femeii.

‘În cadrul acestuia femeile din Consiliul Judeţean Mureş şi din Consiliul Local Târgu Mureş, împreună cu echipa Centrului de Prevenire, Monitorizare şi Combatere a Violenţei în Familie vor oferi flori bărbaţilor din comunitatea mureşeană, însoţite de mesaje împotriva violenţei asupra femeilor (…) Evenimentul va marca Ziua Internaţională de luptă împotriva violenţei asupra femeii, sărbătorită pe 25 noiembrie în întreaga lume şi totodată un exerciţiu simbolic de sensibilizare a comunităţii’, a precizat Ionel Horga.

În acest fel, IEESR se va alătura campaniei internaţionale care este organizată începând cu anul 1991, în fiecare an, pentru a marca faptul că actele de violenţă reprezintă încălcarea gravă a drepturilor omului.

‘Scopul campaniei este sensibilizarea şi conştientizarea opiniei publice cu privire la fenomenul violenţei în familie şi în special cel al violenţei asupra femeii, solidarizarea comunităţii cu acţiunile preventive, precum şi sensibilizarea factorilor de decizie în legătură cu amploarea şi gravitatea acestei probleme sociale’, a mai arătat Ionela Horga.

Partenerii IEESR în derularea evenimentului sunt Primăria Municipiului Târgu Mureş, Poliţia Locală Târgu Mureş şi Şcoala Postliceală Dimitrie Cantemir.

AGERPRES

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.