17 străzi vor fi asfaltate

asfaltare drum lucruSăptămâna trecută, joi, s-a desfășurat Ședința ordinară de Consiliu Local, care a avut pe Ordinea de zi 17 puncte. Una dintre discuţiile purtate în cadrul Ședinţei ordinare a fost pe tema organizării în acest an a Zilelor Culturale Maghiare Reghinene. Propunerea a venit în scris din partea Asociaţiei culturale ,,Kemény János”, iar dacă s-ar organiza, manifestarea ar ţine trei zile şi ar cuprinde activităţi susţinute în mai multe locuri din oraş, inclusiv pe stadionul Avântul din Parcul Tineretului.

Primarul Maria Precup a analizat cererea și a subliniat faptul că solicitarea a surprins-o, având în vedere că toate evenimentele de amploare care s-au organizat anul acesta în municipiu s-au adresat tuturor etniilor: ,,Această solicitare mie mi s-a părut – să spun, elegant – ciudată, pentru că niciun eveniment din municipiul Reghin nu l-am organizat pentru români. Eu sper să se gândească și comunitatea maghiară, prin reprezentanții ei, cum este consilierul Nagy András, că nu este corect să facem separat evenimente culturale maghiare și românești. Niciodată nu am făcut Zilele municipiului românești sau maghiare și nici nu-mi doresc acest lucru. Noi trăim în comuniune, prietenii mei, vecinii mei sunt maghiari, am fini, am nași maghiari, nu este nicio problemă…la toate evenimentele pe care le-am organizat am avut discuții cu consilierii maghiari, ei și-au ales orchestrele…dar nu mă pot opune, dacă vor să facă, vom reconsidera poziția noastră, vom purta discuții… Oricum nu mi se pare corect să se realizeze Zilele culturale maghiare reghinene cu personalități care nu au nimic în comun cu Reghinul…nu mi se pare corect ca acum să primească premii doar copiii maghiari, iar românii nu. E o chestie delicată pe care eu vreau să o evit, dar vreau să fiu înțeleasă bine. Mie îmi sunt foarte dragi oamenii, indiferent ce limbă vorbesc”, a declarat primarul Maria Precup.

Un alt punct s-a referit la faptul că 34 de străzi reghinene sunt cuprinse în proiectul de introducere a canalizării, iar 17 drumuri sunt în plan de a fi asfaltate: ,,Urmează să asfaltăm 17 străzi din municipiul Reghin pe care vreau să vi le citesc pentru ca cetățenii să știe, pentru ca dacă nu sunt racordați la utilitățile publice, indiferent care, o pot face până la asfaltarea acestora, pe urmă interzicem spargerea asfaltului, pe care cu foarte mare greu îl putem așterne”. Străzile care vor fi asfaltate sunt: Aurel Vlaicu, Mierlei, Garofiței, Grădinarilor, Abatorului, Verzei, Muncitorilor, Morii, Ioan Maloș, 1 Decembrie 1918, Dr. V. Nicolescu, Făget, Dumbravei, Plopilor, Axente Sever, Trandafirilor, Cetăților și Călimanilor.

Cristina Vancea

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.