17,6 milioane de lei pentru AJOFM Harghita

cursuri ajofmUn număr de 12 firme au fost înfiinţate în Harghita de persoane care nu aveau un loc de muncă şi peste patru mii de şomeri, din opt judeţe, au participat la cursuri de formare profesională, în cadrul unui proiect european derulat de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Harghita.

Proiect multiregional

Directorul AJOFM Harghita, Tiberiu Pănescu, a declarat într-o conferinţă de presă că este vorba de un proiect multiregional, intitulat „Program Integrator al Formării Adulţilor Necalificați”, în care au mai fost implicate agenţiile pentru ocuparea forţei de muncă din judeţele Alba, Bacău, Braşov, Covasna, Hunedoara, Mureş şi Sibiu, un centru de formare a adulţilor din Braşov, dar şi un partener din Grecia.

Proiectul a fost destinat atât şomerilor necalificaţi şi tinerilor, cât şi persoanelor care au o calificare fără căutare pe piaţa muncii.
De la începerea proiectului, în noiembrie 2010, s-au efectuat activităţi de instruire şi consiliere pentru aproape 13.400 de şomeri din cele opt judeţe. De asemenea, s-au organizat 158 cursuri, la care au participat 4.057 persoane, din care 1.249 s-au şi angajat. În judeţul Harghita s-au organizat 23 cursuri la care au participat 576 persoane, din care peste 50% şi-au găsit un loc de muncă.

Cele mai populare cursuri…

…au fost de iniţiere în contabilitate, coafor-frizer, manichiuristă-pedichiuristă, inspector de resurse umane, dar şi lucrător în comerţ.
Tiberiu Pănescu a spus că spre sfârşitul proiectului în judeţul Harghita a fost introdusă activitatea de asistenţă şi consultanţă în afaceri, la care au participat 100 de persoane, iar 12 au reuşit să-şi înfiinţeze o afacere. Este vorba de firme din diferite domenii, de la comerţ cu amănuntul şi activităţi de creaţie artistică, până la coafură şi întreţinerea şi repararea autovehiculelor.

Proiectul implementat de AJOFM Harghita, în calitate de beneficiar, a avut o valoare totală de aproximativ 17,6 milioane de lei şi a fost finanţat de Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane.

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.