17,6 milioane lei, pentru apă potabilă pe Valea Nirajului

aquaservS.C. Compania AQUASERV S.A. Târgu Mureş a anunţat joi că a semnat contractul de execuţie pentru alimentarea cu apă potabilă a Văii Nirajului, în valoare de 17,6 milioane de lei fără TVA, parte a proiectului ‘Extinderea şi reabilitarea infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţul Mureş’ în valoare totală 110.875.965 Euro, finanţat prin POS Mediu, Axa prioritară 1 – Extinderea şi modernizarea sistemelor de alimentare cu apă şi apă uzată.

Potrivit unui comunicat de presă remis, joi, de operatorul regional S.C. Compania AQUASERV S.A. Târgu Mureş, acest contract prevede construirea unei conducte de aducţiune pe o lungime de aproximativ 33,5 kilometri, construirea staţiei de pompare a apei potabile şi a unei instalaţii de re-clorinare.

Proiectul pentru conducta de aducţiune de pe Valea Nirajului va fi executată de S.C. HIDROCONSTRUCŢIA S.A. Bucureşti într-un interval de 16 luni.

Proiectul ‘Extinderea şi reabilitarea infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţul Mureş’ se va finaliza până în 2015, iar de acesta vor beneficia aproximativ 300.000 de locuitori din zona de operare AQUASERV, din judeţul Mureş, respectiv din localităţile Târgu Mureş, Reghin, Târnăveni, Luduş, Iernut, Sighişoara, localităţile de pe Valea Nirajului, localităţile de pe traseul Band – Pănet şi Voiniceni-Sărmaş şi oraşul Cristuru Secuiesc din judeţul Harghita.

Proiectul va fi implementat în perioada 2011-2015, de către Operatorul Regional S.C. Compania AQUASERV S.A. Târgu Mureş şi reprezintă cea mai importantă investiţie de până acum din judeţul Mureş, în domeniul infrastructurii de apă potabilă/canalizare.

AGERPRES

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.