Turul ciclist al Ţinutului Secuiesc, la start

secui_90419600Deschiderea oficială a Turului ciclist al Ţinutului Secuiesc a avut loc miercuri seara, în curtea cetăţii Miko din Miercurea Ciuc, acolo unde au fost prezentate oficial cele 18 echipe înscrise în concurs.

Cei 120 de sportivi care vor lua startul joi, din centrul municipiului Miercurea Ciuc, au de parcurs două etape şi două semietape, traseul însumând, în total, 506 de kilometri.

În prima etapă, concurenţii vor urma traseul Miercurea Ciuc – Sfântu Gheorghe, Covasna – Târgu Secuiesc – Pasul Caşin, Cozmeni, cu sosire la Miercurea Ciuc. Această ediţie a concursului este una dintre cele mai puternice, întrucât vor lua startul nu mai puţin de nouă echipe continentale şi patru reprezentative naţionale.

Echipele participante sunt Tuşnad Cycling Team (continentală, România), Kolss (continentală, Ucraina), Hemus 1896 (continentală, Bulgaria), Vino4Ever (continentală, Kazahstan) Utensilnord (continentală, Ungaria), CK Banská Bystrica (continentală, Slovacia), Russian Helicopters (continentală, Rusia), SKC Tufo Prostejov (continentală, Cehia), Shimano Racing Team (continentală, Japonia), naţionalele Argentinei, României, Serbiei şi Republicii Moldova, precum şi Mugen Race Team Prolog (Ungaria), Sliven Nessebar (Bulgaria), Master Ski&Bike (România), Team Forman Cinelli (Cehia) şi Brisaspor (Turcia).

Liderul Tuşnad Cycling Team, Eduard Novak, a declarat pentru AGERPRES că obiectivul echipei este să câştige această ediţie a Turului ciclist al Ţinutului Secuiesc şi să obţină o clasare pe podium la individual.

‘Ţinând cont că avem o echipă destul de competitivă, aşa cum s-a văzut la Turul Sibiului sau la concursurile din Ungaria şi Polonia şi pentru că avem concurenţi pentru căţărare, avem o şansă să câştigăm clasamentul pe echipe. Totodată, aş dori ca unul dintre ciclişti să fie pe podium la final. Dar, să nu uităm faptul că această ediţie este una dintre cele mai grele, cu cel mai competitiv pluton. Însă suntem acasă şi cunoaştem foarte bine traseul şi vrem să câştigăm’, a declarat Eduard Novak. Liderul Tuşnad Cycling Team a mai spus că pentru el acest concurs este unul de pregătire pentru Campionatului Mondial de Paracycling care va avea loc la Greenwile, în SUA.

La rândul său, rutierul Eduard Grosu, component al reprezentative naţionale a României, a declarat, la prezentarea oficială, că echipa îşi doreşte să facă o figură frumoasă, mai ales că dispune de rutieri importanţi, unii dintre ei cunoscători ai traseului.
‘În seara asta vom discuta tactica echipei, avem rutieri importanţi în echipă în acest moment şi sper că măcar unul dintre noi să se claseze bine în clasamentul general. Bineînţeles că vom încerca şi victorii de etapă’, a declarat Eduard Grosu.

Startul etapei a doua se va da pe 8 august la Miercurea Nirajului, în judeţul Mureş, iar cicliştii vor străbate traseul Sovata-Praid-Gheorgheni-Vlăhiţa-Harghita Băi. Competiţia se va încheia ca în fiecare an cu un circuit stradal la Miercurea Ciuc.Valoarea totală a premiilor la ediţia din acest an este de aproape 10.500 de euro.

AGERPRES

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Comentariile nu sunt permise.