18 angajatori sancționați pentru muncă la negru

munca la negruÎn urma celor 110 controale efectuate pe parcursul lunii iunie de Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Mureş au fost identificate 41 de persoane care lucrau fără forme legale, 18 angajatori fiind amendaţi cu suma totală de 320.000 de lei.

”În urma controalelor, inspectorii ITM Mureş au sancţionat, în total, 62 de angajatori, dintre care 18 angajatori pentru muncă nedeclarată. Totodată, în perioada de referinţă a fost întocmită o sesizare către Parchetul Târgu Mureş, de constatare a infracţiunii pentru primirea la muncă a mai mult de 5 persoane fără contract individual de muncă (…) Valoarea totală a amenzilor aplicate în urma controalelor s-a ridicat la 402.500 lei, din care 320.000 de lei pentru muncă nedeclarată’, precizează un comunicat de presă al ITM Mureş.

Potrivit ITM Mureş, echipele de control au sancţionat contravenţional şi două persoane fizice conform Codului Muncii, pentru prestarea muncii fără încheierea unui contract individual de muncă, fiecare cu o amendă de câte 500 lei.

Pe parcursul acţiunii, inspectorii ITM Mureş au aplicat 73 de sancţiuni contravenţionale angajatorilor controlaţi, din care 43 au fost avertismente şi 30 amenzi şi au dispus 373 măsuri pentru remedierea deficienţelor constatate.

AGERPRES

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.