2.000 de gospodării neelectrificate în Mureș

stalpi electricaÎn judeţul Mureş există peste 2.000 de locuinţe şi gospodării neelectrificate, potrivit unei adrese care urmează să fie înaintate Ministerului Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri, care a fost prezentată joi, într-o conferinţă de presă, de Ciprian Dobre, preşedintele Consiliului Judeţean Mureş.

‘Astăzi voi dispune o reevaluare, pentru că am foarte multe reclamaţii pe această temă, a lipsei de reţele electrice. Ne cere Ministerul Economiei să le comunicăm dacă avem localităţi neelectrificate, localităţi care au nevoie de extinderea reţelei de curent electric, lucrările de electrificare şi de extindere a reţelelor de curent electric pentru care există studii şi proiecte tehnice. La nivelul judeţului Mureş, la evaluarea din 2010, aveam 1.774 de locuinţe şi gospodării fără curent electric în mediul rural şi 255 de gospodării în mediul urban. Iar noi solicităm includerea în program a încă patru puncte pentru electrificare, altele decât gospodării, respectiv mărirea puterii instalate’, a arătat Ciprian Dobre.

Preşedintele CJ Mureş a spus că cele patru puncte în care se doreşte mărirea puterii instalate sunt zone cuprinse în planurile de dezvoltare economică, cum ar fi Aeroportul Transilvania Târgu Mureş, pentru care se cere un spor de putere de trei megawaţi (MW), la Sânpaul unde va funcţiona depozitul ecologic zona se solicită creşterea puterii instalate cu 12 MW, la Parcul Auto pentru Sporturi cu motor – 2 MW, iar la Parcul Industrial Mureş un plus de 14 MW. Majoritatea obiectivelor, cu excepţia depozitului zonal de deşeuri, sunt în oraşul Ungheni.

AGERPRES

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.