216 elevi repartizaţi în licee cu medii sub 5

bacalaureatLa nivelul judeţului Mureş 3.951 de elevi au fost înscrişi pentru repartizarea în licee, din care 3.810 din judeţ şi 141 din alte judeţe, dintre aceştia 216 au fost repartizaţi în licee cu medii sub 5,00. Potrivit Inspectoratului Şcolar General Mureş, după repartizare, au mai rămas 873 de locuri libere – 587 la secţia română, 259 la maghiară şi 27 la germană, însă există 10 elevi nerepartizaţi la nivelul judeţului, care nu au completat suficiente opţiuni şi au avut medii prea mici pentru cele la care au optat. Mediile elevilor nerepartizaţi încep de la 4,01, însă doi dintre aceştia au avut medii bune, adică 8,22 şi 7,93.

Din datele ISJ Mureş reiese că aproape 30 de elevi au avut medii de peste 9.90 la admiterea în liceele din judeţul Mureş în acest an, singura medie de 10.00 îi aparţine unui elev din judeţul Harghita, iar cea mai mică medie cu care s-a intrat în acest an a fost 3,50.
Elevul cu media 10,00 a optat pentru Colegiul Naţional ‘Alexandru Papiu Ilarian’ din Târgu Mureş, la specializarea Ştiinţele naturii, iar ceilalţi 29 de elevi cu medii peste 9,90 au ales Colegiile ‘Al. Papiu Ilarian’, ‘Unirea’, precum şi Liceele Economic, ‘Bolyai Farkas’ din Târgu Mureş, ‘Petru Maior’ din Reghin, ‘Mircea Eliade’ din Sighişoara, ‘Andrei Bârseanu’ din Târnăveni şi Liceul numărul 1 din Luduş.
Liceele la care s-a intrat cu medii sub 5,00 sunt ‘Traian Vuia’, ‘Şincai’ şi ‘Avram Iancu’ din Târgu Mureş, ‘Lucian Blaga’ din Reghin, Tehnologic 2 din Sighişoara, ‘Bocskai Istvan’ din Miercurea Niraj şi ‘Brâncuşi’ din Târnăveni.

AGERPRES

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.