25 de accidente grave în 2017

În perioada 01.01.-14.02.2017, pe raza judeţului Mureş s-au produs 25 accidente rutiere grave, soldate cu decesul a 4 persoane şi rănirea gravă a altor 27, principalele cauze generatoare fiind viteza neregulamentară sau neadaptată condiţiilor de drum, abaterile săvârşite de către pietoni şi neacordarea priorităţii de trecere pietonilor angajaţi în traversarea regulamentară a drumului public.

Poliţiştii rutieri au considerat necesară intensificarea activităţilor de impunere a legii respectiv a celor de conştientizare a participanţilor la trafic cu privire la pericolul la care se expun prin nerespectarea normelor legale referitoare la circulaţia pe drumurile deschise circulaţiei publice.

Azi, 20 februarie 2017, 16 poliţişti rutieri din Mureş, cu sprijinul unui echipaj I.S.C.T.R. au desfăşurat o acţiune pentru combaterea nerespectării normelor legale care reglementează activitatea de transport public de persoane şi circulaţia pe drumurile publice.

Toţi conducătorii de autovehicule destinate transportului public de persoane, care au fost depistaţi în trafic, au fost testaţi cu mijloacele tehnice certificate din dotare în privinţa consumului de băuturi alcoolice, însă niciunul dintre aceştia nu a fost depistat conducând sub influenţa alcoolului.

Pe parcursul acţiunii, 52 de autovehicule au fost controlate şi au fost aplicate 27 de sancţiuni contravenţionale (17 pentru nerespectarea prevederilor OUG 195/2002 iar 10 au fost aplicate la HG 69/2012).

Totodată, poliţiştii rutieri au reţinut un permis de conducere pentru nerespectarea semnificaţiei culorii roşii la semaforul electric şi au retras un certificat de înmatriculare pentru lipsa inspecţiei tehnice periodice.

Un autovehicul a fost imobilizat pentru că a fost depistat în timp ce transporta pe strada Livezeni mai multe persoane decât numărul locurilor admis în certificatul de înmatriculare.

O altă acţiune desfăşurată în perioada 18 – 19 februarie a.c., de poliţiştii rutieri din cadrul Biroului Rutier Tg. Mureş, a avut ca rezultat aplicarea a 44 de sancţiuni contravenţionale şi reţinerea a 8 permise de conducere.

Doi conducători auto au fost depistaţi conducând sub influenţa alcoolului (0,22 mg/l şi 0,37 mg/l alcool pur în aerul expirat).

De asemenea, o femeie, de 45 de ani, în timp ce conducea un autoturism, pe strada Insulei, din Tg. Mureş, a depăşit coloana de vehicule aflate în aşteptare la trecerea la nivel cu calea ferată şi ignorând semnalele acustice şi luminoase de culoare roşie ale acesteia, nu a oprit şi şi-a continuat deplasarea până pe strada Matei Corvin, unde a fost oprită de un alt echipaj de poliţie.

Pentru abaterile constatate, conducătoarea auto a fost sancţionată cu amendă şi reţinerea permisului de conducere pentru 120 de zile.

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.