250 de deținuți ar putea beneficia de noile coduri

inchisoare penitenciarPreşedintele Judecătoriei Târgu Mureş, Teodora Albu, membru în Comisia de evaluare a incidenţei aplicării legii penale mai favorabile, a anunţat luni că au fost analizate dosarele celor 461 de persoane încarcerate la Penitenciarul Târgu Mureş, majoritatea minori şi tineri, şi că aproximativ 250 dintre aceştia ar putea fi transferaţi în centre de detenţie.

‘Sunt aproximativ 250 de persoane care ar putea beneficia de aplicarea legii penale mai favorabile, majoritatea sunt minori şi tineri. E vorba de internarea într-un centru de detenţie, o măsură educativă, dar tot privativă de libertate. Vom face sesizări la instanţă în luna februarie pentru toate aceste persoane, pe etape. S-au făcut circa 100 de sesizări, în ordinea urgenţei, începând din 20 ianuarie, există o procedură de transmitere a actelor la penitenciar. Deja 51 de dosare au fost repartizate, 44 la Judecătoria Târgu Mureş şi şapte la Tribunalul Mureş, restul urmează să fie înregistrate’, a arătat Teodora Albu.

La Penitenciarul Târgu Mureş din cele 461 de persoane private de libertate, nicio persoană nu a fost eliberată până acum în baza prevederilor noului Cod Penal.

AGERPRES

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.