3.000 de oameni au protestat ieri la Mediaș

romgazAproximativ 3.000 de protestatari mobilizați de sindicatele din Romgaz și Transgaz s-au adunat ieri, în jurul orelor 16:00 în fața Primăriei din Mediaș, ca să protesteze împotriva mutării sediilor centrale ale celor două companii la București. La miting au fost prezenți și sindicaliști din județul Mureș, de la filialele Romgaz din Tîrgu-Mureș și Iernut. La protest a venit și primarul din Mediaș, care i-a susținut pe protestatari în demersul lor și i-a anunțat că a avizat astfel de proteste zilnice până pe data de 19 aprilie. Asta, după ce luni, CL Mediaș a fost convocat în ședință extraordinară pentru a aproba o colaborare cu sindicaliștii care să ducă la păstrarea sediului central al celor două companii la Mediaș.

Protestatarii nemulțumiți de decizia ministrului Contantin Niță nu sunt de acord nici cu înființarea unui sediu secundar la București și spuneau ieri că nu există motive economice reale pentru această mutare. „Noi avem deschidere internaţională, avem efectiv toată paleta de pârghii în Mediaş, avem şi relaţii internaţionale, avem şi sucursala internaţională la Bratislava. Da, trebuie să extragem şi de la Constanţa, facem o sucursală la Constanţa, dar nu la Bucureşti”, spunea liderul lor de sindicat.

Protestele de la Mediaș au provocat de asemenea și convocarea vinerea trecută a unei ședințe a Comisiei de Dialog Social la Sibiu, la care au luat parte și prefectul și liderul CJ Sibiu. Motivul a fost greva japoneză a câtorva sute de angajați de la Mediaș, nemulțumiți de aceeași decizie a ministrului Niță.

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.