3.500 de saci de gunoaie, 2.800 de voluntari

Accesați www.punctul.ro pentru ultimele noutăți despre acțiunea Let’s do it Romania, din județul Mureș

La sfârșitul săptămânii trecute s-a încheiat cea de-a 3-a ediție a Zilei de Curățenie Națională, când mii de mureșeni au ieșit la curățenie în zonele din afara localităților, în ariile naturale. Voluntarii au plecat în diferite zone din judeţ, în acest an fiind abordate mormanele de gunoi din zonele intens frecventate, cum ar fi malurile apelor – unde acţionează angajaţii Administraţiei Bazinale Mureş – precum şi parcările de pe drumurile naţionale şi marginile pădurilor, acolo unde lumea obişnuieşte să meargă la picnic. Pe lângă toate instituţiile subordonate Ministerului Mediului şi Pădurilor, cu care s-a semnat un protocol, la acţiune au participat Jandarmeria, precum şi Penitenciarul din Tîrgu-Mureş.

,,Am participat pentru a treia oară la proiectul Let’s do it Romania. Și acum, și în anul trecut am fost în același loc – o parcare la marginea pădurii din Sânișor. Mi-a părut rău să observ că deși anul trecut am adunat foarte multe gunoaie, în acest an au reapărut…am colectat 15 saci de gunoi. Apoi am fost împreună cu echipa la Stadionul ASA … tot 15 saci am colectat. Îmi pare rău să văd că nu se menține curățenia și că românii încă nu au educația bunului-simț”, ne-a declarat tîrgumureșeanca Liana Coroș.

Conform ultimelor statistici transmise până la închiderea ediției, duminică seara, în acest an în județul Mureș au participat aproximativ 2.800 de voluntari și s-au adunat în jur de 3.500 de saci de gunoi. Comparativ, în județul Mureș, anul trecut peste 8.000 de voluntari au ieșit la curățenie, iar rezultatul muncii lor de o zi a fost un impresionant număr de peste 11.500 de saci colectați. Rezultatele au fost simțitor mai bune decât în 2010, la prima ediție, când au ieșit la curățenie aproximativ 3.000 de voluntari, fiind colectați aproximativ 8.000 de saci de deșeuri.

Cristina Vancea

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.