3 zile de manifestări de Ziua Pompierilor

autospeciala smurdInspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Horea” al judeţului Mureş desfăşoară, cu ocazia Zilei Pompierilor din România şi împlinirea a 165 de ani de la Bătălia din Dealul Spirii, o serie de activităţi pentru rememorarea acestor evenimente, după cum urmează:

Miercuri, 11 septembrie a.c., între orele 1000 – 1400, în centrul municipiului Tg. Mureş, în zona ceasului cu flori va fi amenajat un stand unde cetăţenii pot vedea o parte din autospecialele din dotare şi echipamentele de intervenţie. De asemenea, va fi instalat un cort unde vor fi prezentate tehnici şi manevre de prim ajutor şi vor fi distribuite pliante cu măsuri de prevenire a situaţiilor de urgenţă.

Joi, 12.09.2013, între orele 11.00 – 13.00, pe râul Mureș, lângă complexul sportiv Weekend, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Horea” al judeţului Mureş vă invită la o plimbare cu barca. Cei care doresc vor putea vedea echipamentele din dotare și exerciţii demonstrative.

În perioada 11 – 12 septembrie a.c., la sediul inspectoratului din strada Horea, nr. 28 se organizează „Ziua Porţilor Deschise”. La subunităţile din Reghin, Sighişoara, Târnăveni şi Sărmaşu, această activitate se organizează în perioada 11 – 13.09.2013. Invităm, pe această cale, pe toţi cei care doresc să facă o incursiune în lumea salvatorilor, să vadă şi să aibă contact cu aceştia să treacă porţile subunităţilor pentru a vedea exerciţii demonstrative, tehnica şi echipamentele de intervenţie.

Vineri, 13.09.2013, începând cu ora 1100, la Sala Mare a Instituţiei Prefectului se va desfăşura simpozionul dedicat Zilei de 13 septembrie – Ziua Pompierilor din România. La acesta vor participa personalităţi politice, culturale şi din administraţia locală, rezervişti şi veterani. Se va prezenta semnificaţiei Zilei de 13 Septembrie, va avea loc o ceremonie de avansare în grad, înainte de termen, a cadrelor care s-au remarcat prin profesionalism şi activitatea desfăşurată, precum și înmânare de diplome omagiale/plachete şefilor unităţilor administrativ teritoriale/managerilor operatorilor economici, şefilor SVSU/SPSU, altor persoane care s-au remarcat în activitatea de prevenire şi stingere a incendiilor. După încheierea activităţii din Sala Mare a Prefecturii toţi invitaţii vor participa la parada militară dedicată Zilei Pompierilor din România care se va desfăşura în centrul municipiului Târgu Mureş şi va cuprinde:

  • Ceremonie religioasă;
  • Intonarea Imnului de Stat al României;
  • Citirea mesajelor ministrului M.A.I. şi inspectorului general al I.G.S.U. cu prilejul „Zilei Pompierilor din România”;
  • Paradă militară cu participarea de efective şi tehnică din dotarea inspectoratului;
  • Exerciţii demonstrative.

Sursa: ISU Mureș

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.