300.000 de pasageri deserviți de aeroport în 2012

aeroport, targu muresÎn cursul anului 2012 Aeroportul Internațional “Transilvania” Târgu-Mureș a deservit peste 300.000 de pasageri (300.427) și a depășit astfel ținta propusă în această privință, de 260.000 de pasageri. Companiile aeriene care au operat zboruri de la Aeroportul “Transilvania” Târgu-Mureș în 2012 au fost Wizz Air, Tarom, Malev, Air Arabia și Wideroe. Majoritatea zborurilor au fost efectuate de către operatorul aerian Wizz Air, care a desfășurat curse aeriene către opt destinații europene și anume Budapesta (Ungaria), Dortmund (Germania), Roma și Milano (Italia), Londra (Marea Britanie), Paris (Franța), Madrid și Barcelona (Spania). Prin aceste zboruri operatorul aerian Wizz Air a asigurat în 2012 transportul a peste 270.000 de pasageri (277.848) de la Aeroportul din Târgu-Mureș și a deservit alți 4.490 de pasageri în cadrul curselor divertate către Târgu-Mureș de la alte aeroporturi (Cluj-Napoca, Timișoara).

Operatorul aerian Tarom a efectuat în cursul anului 2012 zboruri interne cu destinația Târgu-Mureș-Otopeni și retur cu o frecvență de trei zboruri săptămânale. De asemenea, începând cu data de 12 mai 2012 și până în data de 29 septembrie 2012 operatorul aerian Wideroe a efectuat în fiecare zi de sâmbătă de la Târgu-Mureș curse charter cu destinația Copenhaga (Danemarca) iar în sezonul estival (20 iunie–10 octombrie 2012) compania aeriană Air Arabia a efectuat curse charter săptămânale în fiecare zi de miercuri cu destinația Hurghada (Egipt).

În 2013 Aeroportul Internațional“Transilvania”Târgu-Mureș și-a propus să intensifice traficul aerian prin introducerea de noi destinații externe și să diversifice oferta de zboruri prin atragerea de noi operatori aerieni și propunerea unor noi destinații charter. Astfel, din primăvara anului 2013, Wizz Air, cea mai importantă companie aeriană care operează în prezent la Aeroportul din Târgu-Mureș, introduce alte trei zboruri noi cu destinația München (Germania) din aprilie 2013, respectiv Bologna (Italia) și Frankfurt (Germania) din mai 2013. Totodată, Conducerea Aeroportului se află în discuții și cu alți operatori aerieni interesați să desfășoare zboruri de la Aeroportul Internațional “Transilvania” Târgu-Mureș.

Sursa: Aeroportul Transilvania Tîrgu-Mureș

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.