300 de oi evacuate din calea apelor la Deda

În ultimele 48 de ore Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “HOREA” al Judeţului Mureș a desfășurat activități de monitorizare a cursurilor râurilor Mureș și Gurghiu ca urmare a formării pe acestea a podurilor\dopurilor de gheață. În urma precipitațiilor abundente din ultimele 72 de ore şi a  informărilor meteo că vor fi ploi de 20-30 l\mp și izolat 60 l\mp s-a trimis o înștiințare către toate primăriile pentru a lua  măsurile necesare  pentru curățarea șanțurilor și a rigolelor. Deasemenea au fost raportate prin intermediul dispeceratului de urgențe 112 poduri de gheață în localitățile Bistra Mureșului, Gălăoaia(300m), Răstolița(1 km) și Androneasa(1 km). În amonte de localitatea Filea a fost evacuată o stână de oi care în cazul producerii unor revărsări ale râului Mureș exista riscul să fie inundată. Astfel au fost evacuate cu ajutorul S.V.S.U, Deda aproximativ 300 de oi și miei. În localitatea Lunca Bradului aproximativ 20 de anexe gospodărești au fost inundate. Alte situații de urgență gestionate și monitorizate au fost:

– Inundație curte, localitatea Deaj, str. Principală, nr. 337;

– Inundație drum de acces, mun. Târnăveni, str, Cartierul Livezii;

– Pivnită inundată cu apă, mun. Reghin, str, Gorunului, nr. 36;

– Inundație curți, localitatea Glodeni, str. Cimitirului a fost vorba despre un pârâu – canal înfundat cu deșeuri menajere (plastice, etc), apa s-a devărsat în 3 curți cca. 50 mp;

– Beci inundat cu apă aparținând restaurantului motel Montana;

Echipa pirotehnică a fost trimisă în teren pentru ca în cazul în care va fi nevoie să poată executa misiuni de detonare prin explozie controlată a podurilor de gheață, care ar putea pune în pericol gospodăriile cetățenilor sau căile rutiere.

Permanent s-a ținut legătura cu toți primarii cu privire la evoluția în teren a acțiunilor de monitorizare a cursurilor de apă de pe raza localităților aparținătoare.

Toate măsurile, acțiunile au fost întreprinse împreună cu Prefectul jud. Mureș domnul dr. Lucian Goga, și au fost raportate la I.G.S.U. și D.S.U.

La ora aceasta sunt monitorizate cursursul râului Mureș în amonte de localitatea Brâncovenești precum și pârâul Cașva atât cu forțe propri cât și cu personal din cadrul primăriilor, potrivit unui comunicat remis de la  Compartimentul Informare şi Relaţii Publice al I.S.U. Mureş.

EM

                                                                                                          

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.