31,6 mil. lei repartizate ieri primăriilor din Mureș

consiliul judetean cj muresConsiliul Judeţean (CJ) Mureş a aprobat, luni, într-o şedinţă extraordinară, repartizarea a peste 31,6 de milioane de lei pentru plata arieratelor primăriilor, precum şi pentru asigurarea cofinanţării unor programe de dezvoltare locală, sumele provenind din taxa pe valoarea adăugată şi din cota de 18,5% din impozitul pe venit.

Din cele 102 administraţii publice locale, suma cea mai mare a revenit municipiului Târgu Mureş, 1.522.000 de lei, municipiului Târnăveni – 775.000 de lei şi oraşului Sovata – 700.000 de lei, iar suma cea mai mică a fost de câte 200.000 de lei pentru 14 localităţi.

Vicepreşedintele CJ Mureş, Lokodi Edita Emoke, a declarat presei că suma de 31,6 milioane de lei este insuficientă pentru plata în totalitate a arieratelor primăriilor din judeţ. ”Niciodată nu au ajuns banii aceştia pentru plata tuturor arieratelor. Vor fi administraţii locale care vor fi nevoite să contracteze împrumuturi bancare, pentru că nu vor avea cum să acopere, până la sfârşitul anului 2013, toate arieratele. Însă, dacă se gospodăresc bine şi dacă au posibilitatea ca anumite plăţi să fie trecute pe 2014, pot să se descurce. Nu este o sumă suficientă, cât este necesar”, a susţinut Lokodi Edita Emoke.

Potrivit acesteia, comuna Fântânele ar avea nevoie de 600.000 de lei şi a primit doar jumătate, la fel şi în cazul primăriilor Târgu Mureş, Sovata, Miercurea Niraj şi Luduş, însă nu a putut preciza la cât se ridică totalul arieratelor. Lokodi a precizat că există şi câteva administraţii publice locale care nu au datorii, iar banii repartizaţi luni vor fi utilizaţi pentru susţinerea unor proiecte de dezvoltare şi că împărţirea sumelor nu s-a făcut pe criterii politice. ”Nu s-au împărţit banii pe criterii politice. Am avut în vedere faptul că fiecare are proiecte mari, majoritatea localităţilor au proiecte în curs”, a afirmat Lokodi.

AGERPRES

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.