35 de profesori vor merge la Școala de vară „Holocaustul din România între istorie și memorie”

Institutul Național pentru Studierea Holocaustului din România „Elie Wiesel”, în parteneriat cu The Olga Lengyel Institute & The Memorial Library și Fundația Precept Ministres organizează în perioada 23-28 iulie 2017,  la Lugoj-Surduc, școala de vară „Holocaustul din România între istorie și memorie”.

La această activitate vor participa  35 de profesori de istorie din ciclul gimnazial și liceal, având ca obiectiv aprofundarea temei Holocaustul din România și deschiderea unei perspective mai largi în privința unor aspecte precum discriminarea, antisemitismul cultural, viața comunitară a evreilor din România.

Programul cuprinde o serie de colocvii susținute de specialişti, profesori şi cercetători din România și străinătate, întâlniri cu supraviețuitori și proiecții de film.

Costurile de cazare, masă și transport vor fi suportate de către organizatori.

Selecţia participanţilor se va realiza în baza unui CV şi a unei scrisori de motivare în care să se prezinte interesul candidaților pentru studierea Holocaustului din România.

Trimiterea aplicaţiilor se poate face până la data de 2 iulie 2007 la adresa office@inshr-ew.ro.

Aplicaţiile vor fi evaluate de către o comisie formată din cercetători ai Institutului Național pentru Studierea Holocaustului din România „Elie Wiesel”.

Pentru mai multe detalii ne puteți contacta la adresa office@inshr-ew.ro .

Cristina Vancea 

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.