Doar 35% din copiii recenzați înscriși în clasa pregătitoare

eleviLa jumătatea perioadei de înscriere a copiilor în clasa pregătitoare, doar 35% din totalul copiilor recenzaţi au fost înscrişi de părinţi, în timp ce pentru înscrierea în clasa I-a au fost depuse doar 163 de cereri, a anunţat joi conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Mureş.

‘Până la data de 11 aprilie, numărul celor înscrişi este de 1939 copii pentru clasa pregătitoare dintr-un total de 5524 copii recenzaţi. Pentru clasa întâi au fost depuse un număr de 163 de cereri (…) Menţionăm faptul că toţi copiii recenzaţi au asigurate locuri în unităţile de învăţământ conform arondării teritoriale, oferind totodată părinţilor cea mai bună oportunitate educaţională’, a arătat şeful ISJ Mureş, Ştefan Someşan, într-un comunicat de presă.

Conducerea ISJ Mureş a subliniat că, pentru evitarea aglomeraţiei de la sfârşitul perioadei menţionate, invită părinţii să se prezinte la timp în unităţile şcolare arondate pentru îndeplinirea formalităţilor de depunere şi înregistrare a cererilor tip.

ISJ Mureş a precizat că înscrierile au început în data de 2 aprilie şi se vor încheia în 22 aprilie.
La nivelul judeţului de preconizează înfiinţarea a 307 clase pregătitoare – 187 case în limba română, 115 clase la secţia maghiară, 4 clase în limba germană şi o clasă în limba romani cu 20 de copii. Din aceste 307 clase, 211 sunt de sine stătătoare, iar 96 funcţionează în regim de clase simultane, având în vedere numărul redus de copii, în localităţi rurale.

AGERPRES

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.