350 de brazi confiscaţi

Poliţiştii mureşeni de combaterea delictelor silvice au confiscat 350 de brazi de la o societate, pe care au sancţionat-o cu amendă în valoare de 25.000 de lei
La data de 15 decembrie a.c., poliţiştii de ordine publică ai Biroului Combaterea Delictelor Silvice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş, împreună cu un reprezentant al Gărzii Forestiere Brașov, au efectuat un control cu privire la modul de achiziționare și comercializare al pomilor de Crăciun.

Cu această ocazie, în fața unui hipermarket din Tg. Mureş, a fost identificat un depozit aparținând unei societăţi comerciale cu sediul în județul Sălaj, stabilit temporar în vederea comercializării de pomi de Crăciun.

În urma verificărilor efectuate de poliţişti cu privire la proveniența acestora, s-a constatat că pomii de Crăciun au fost transportați în baza unui aviz de însoțire care nu avea completate data, ora și valabilitatea plecării transportului.

Astfel, în baza Legii nr. 171/2010, societatea a fost sancționată cu amendă în valoare de 25.000 de lei.

De asemenea, poliţiştii au confiscat 242 de pomi de Crăciun, specia brad şi contravaloarea altor 108 de pomi, care au fost vânduți până la momentul controlului, valoarea totală a confiscărilor fiind de aproape 20.000 de lei.

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.