4 angajatori amendați pentru munca la negru

itmPatru angajatori din judeţ au fost amendaţi cu câte 20.000 de lei fiecare, după ce inspectorii de muncă au depistat, în doar cinci zile, nouă muncitori care lucrau fără forme legale, a anunţat joi, Andrei Mureşan, şeful Inspectoratului Teritorial de Muncă Mureş.

‘În urma celor 30 de controale efectuate de echipele ITM Mureş pe relaţii de muncă, în intervalul de timp menţionat, au fost identificate nouă persoane care lucrau fără forme legale, iar inspectorii ITM Mureş au sancţionat, în total, 15 angajatori, dintre care patru angajatori pentru muncă la negru. Pentru deficienţele constatate la angajatorii controlaţi, inspectorii ITM Mureş au aplicat 18 de sancţiuni contravenţionale, din care 11 avertismente şi şapte amenzi, patru dintre acestea fiind acordate pentru munca la negru. Valoarea totală a amenzilor aplicate în urma controalelor s-a ridicat la 95.000 lei, din care 80.000 de lei pentru muncă la negru’, a arătat Andrei Mureşan.

Potrivit şefului ITM Mureş, tot în intervalul 5-9 noiembrie, inspectorii săi au efectuat alte 22 de controale pentru a verifica respectarea legislaţiei în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă a angajaţilor, în urma cărora au fost constatate şase deficienţe, motiv pentru care au fost dispuse tot atâtea măsuri pentru remedierea acestora. Echipele de control au sancţionat trei angajatori şi au dictat şase avertismente.

AGERPRES

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.