4,5 mil. euro pentru ambulatoriul SCJU

spitalul judeteanDirectorul Agenţiei de Dezvoltare Regională Centru, Simion Creţu şi preşedintele Consiliului Judeţean Mureş, Ciprian Dobre au semnat marţi, la Târgu Mureş, contractul de finanţare a proiectului ‘Reabilitarea, modernizarea şi echiparea ambulatoriului Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Târgu Mureş’, în valoare de 4,5 milioane de euro.

Semnarea contractului – în valoare totală de peste 20 milioane de lei (4,5 milioane euro), din care asistenţa financiară nerambursabilă este de 15,8 milioane de lei – a avut loc după patru ani de la depunerea cererii de finanţare, semnatarii invocând motive juridice care ar fi stat la baza acestei întârzieri.

Preşedintele CJ Mureş, Ciprian Dobre, a precizat că durata de implementare a proiectului este una scurtă, adică 22 de luni de la data semnării, obiectivul general fiind îmbunătăţirea serviciilor de asistenţă medicală în cadrul ambulatoriului integrat al SCJU Târgu Mureş.

Potrivit lui Dobre, prin reabilitarea ambulatoriului general care funcţionează în clădirea SCJU Târgu Mureş şi a ambulatoriului ORL, care funcţionează într-o clădire separată, se doreşte creşterea eficienţei şi a calităţii actului medical, scurtarea duratei de spitalizare a pacienţilor internaţi care nu necesită îngrijire medicală permanentă, scăderea timpului de diagnosticare şi tratament şi asigurarea accesului egal al cetăţenilor la serviciile de sănătate, prin realizarea unui sistem sanitar modern.

Directorul SCJU Târgu Mureş, dr. Ovidiu Butuc, a precizat că instituţia caută să identifice o serie de spaţii în care să funcţioneze provizoriu ambulatoriul de specialitate, până la modernizarea actualelor cabinete medicale şi că, întrucât este vorba despre peste 3.000 de metri pătraţi, reabilitarea va fi făcută în trei etape succesive.

Directorul ADR Centru, Simion Creţu a precizat, după semnarea contractului de finanţare, că CJ Mureş are, în prezent, şase contracte semnate în cadrul Programului Operaţional Regional (POR), două pe infrastructură rutieră, unul pe infrastructură de sănătate, unul vizând construirea unui parc auto pentru sporturi cu motor şi două proiecte pe infrastructură socială.

În total, CJ Mureş este beneficiarul a 14 proiecte cu finanţare europeană nerambursabilă, în valoare de 218 milioane de euro, pe toate programele operaţionale, având alte trei proiecte în evaluare.

AGERPRES

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.