5 noi autospeciale vor intra în dotarea ISU

autospeciala smurdConducerea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) ‘Horea’ al judeţului Mureş a anunţat luni că până la jumătatea acestuia an instituţia va primi în dotare cinci noi autospeciale pentru lucrul cu apă şi spumă de capacitate mică, în cadrul proiectului regional ‘Echipamente pentru îmbunătăţirea situaţiilor de urgenţă’.

Potrivit ISU Mureş, 22 de autospeciale pentru lucrul cu apă şi spumă de capacitate mică de teren vor fi achiziţionate în totalitate până în luna iunie pentru fiecare dintre judeţele componente ale Regiunii Centru.

Din cele cinci maşini care revin ISU Mureş, trei sunt autospeciale pentru lucrul cu apă şi spumă de capacitate mică de teren de tip 1, o autospecială este pentru lucrul cu apă şi spumă de capacitate mică de teren de tip 2, având sistem de transmisie video, şi o autospecială pentru lucrul cu apă şi spumă de capacitate mică de teren de tip 4, cu cameră cu termoviziune, cu generator şi motofierăstrău cu disc.

Valoarea totală a proiectului este de 20.356.621 de lei, este cofinanţat prin Programul Operaţional Regional 2007- 2013, iar beneficiar este Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară ‘Centrul Transilvaniei’.

Obiectivul general al proiectului este creşterea gradului de siguranţă a populaţiei, indiferent de localizarea aşezămintelor umane, prin creşterea calităţii serviciilor pentru siguranţă publică şi de asistenţă medicală în situaţii de urgenţă, în vederea sprijinirii unei dezvoltări economice şi sociale durabile şi echilibrate teritorial la nivelul Regiunii 7 Centru.

AGERPRES

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.