50 de unități școlare nu au autorizație de securitate la incendii. PAPIU. AGRICOL. LPS. ARTE

Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) Mureș a anunțat că din totalul de 641 de unități de învățământ din județ, două nu dețin autorizație sanitară de funcționare, 48 dețin autorizație cu plan de conformare, iar 50 de unități școlare nu au autorizație de securitate la incendii.

Potrivit ISJ Mureș, cele două unități școlare sunt pe raza municipiului Sighișoara, fiind vorba de Școala Primară din satul aparținător Rora, unde învață 15 elevi, și Grădinița cu program normal din satul Hetiur, unde sunt 18 copii. În ambele instituții, care sunt arondate Școlii Gimnaziale „Radu Popa” din Sighișoara, nu există apă curentă și nici grupuri sanitare.

La Târgu Mureș sunt programate în acest an lucrări de reparații, extinderi și dotări la cele 57 de unități de învățământ, însumând 180 de clădiri, în valoare de 4,5 milioane de lei.

Toate instituțiile de învățământ din municipiul Târgu Mureș dețin autorizație sanitară de funcționare, dar există cinci instituții de învățământ, și anume Colegiul Agricol ‘Traian Săvulescu’, Colegiul Național ‘Al. Papiu Ilarian’, Liceul cu Program Sportiv ‘Szasz Adalbert’, Liceul Vocațional de Artă — internat și Grădinița cu Program Prelungit nr.15, care nu dețin autorizație de securitate la incendii.

Pentru anul școlar 2017-2018, în cele 641 de unități școlare din județ (dintre care 621 publice și 20 private) există 86.471 de elevi, dintre care majoritatea frecventează învățământul de stat, 2.878 învață în școli private, iar alți 768 sunt în școli speciale.

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.