59 de furturi de curent, în doar două luni

furt jandarmi curent jandarmeriaÎn urma celor 18 controale efectuate de Sucursala Târgu Mureş a Electrica Distribuţie Transilvania Sud SA în lunile ianuarie şi februarie au fost depistate 59 de cazuri de furt de energie electrică şi s-au întocmit 35 de dosare penale.

Purtătorul de cuvânt al sucursalei, Claudiu Hulpuş, a declarat vineri că prejudiciul calculat în cazul celor 59 de furturi depistate până acum este în total de circa 100 MWh, numai la consumatorii casnici şi că unii dintre cei depistaţi au achitat o parte de prejudiciu, în sumă de 70.000 de lei.

Persoanele surprinse că foloseau instalaţii clandestine pentru furtul de energie electrică riscă o pedeapsă cu închisoarea cuprinsă între 6 luni şi 3 ani.

Cele mai multe cazuri de furturi de energie electrică s-au semnalat în localităţi precum Hodac, Petelea, Gorneşti, Fântânele etc.

Claudiu Hulpuş a spus că furturile de energie electrică necesită o serie de cunoştinţe în domeniu, întrucât cei care recurg la astfel de fapte fie se leagă direct la reţea, fie confecţionează reţele prin care ocolesc echipamentele de măsurare, fie a contoarele cu diverse dispozitive electromagnetice.

Potrivit acestuia, anul trecut Sucursala Târgu Mureş a Electrica Distribuţie Transilvania Sud SA a disponibilizat un angajat, după ce au fost adunate o serie de probe cum că ar fi fost implicat în unele cazuri de sustragere a energiei electrice.

AGERPRES

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.