59 de poștași șomeri, în Harghita

postaUn număr de 59 de angajaţi ai Poştei din judeţul Harghita au fost disponibilizaţi, celorlalţi salariaţi diminuându-li-se normele de lucru, a anunţat în şedinţa Colegiului Prefectural, şeful Oficiului Judeţean de Poştă Harghita, Dombi Jozsef.

Fără excedent

Acesta a precizat că, în prezent, nu mai există excedent de personal la subunităţile poştale harghitene, după ce 59 de persoane au plecat. În plus, s-a făcut economie prin diminuarea normelor la salariaţii existenţi, echivalent cu disponibilizarea a altor 15 persoane.
Dombi Jozsef a explicat că au existat şi situaţii în care unii angajaţi nu au fost de acord cu diminuarea normei de lucru, care presupune şi scăderea veniturilor salariale, motiv pentru care au decis să renunţe la locul de muncă. Şeful Oficiului Judeţean de Poştă nu a putut preciza care este numărul celor care au plecat în şomaj din cauza salariului mic, dar a recunoscut că există unele zone izolate neacoperite sau unele comune care au rămas cu un singur factor poştal, chiar dacă sunt foarte mari.

Poșta, funcțională

Dombi Jozsef a dat asigurări, însă, că nu sunt probleme de funcţionalitate a reţelei poştale şi că acolo unde numărul factorilor poştali este prea mic, sunt delegaţi poştaşi din localităţile învecinate. „Nu sunt probleme de funcţionalitate ale reţelei poştale.(…) Sunt câteva localităţi izolate, unde nu sunt factori poştali, cum ar fi Egerszeg, din zona Ciuc. Şi sunt oameni care nu au acceptat diminuarea de normă şi au plecat în şomaj. Spre exemplu, în comuna Atid au fost patru salariaţi şi acum e unul singur. E foarte greu să acoperi, pentru că subunitatea poştală de la Atid are patru localităţi în deservire – Atid, Şiclod, Cuşmed şi Crişeni. Dar continuitatea trebuie asigurată şi s-au luat măsuri, prin delegare – un poştaş dintr-o comună merge în altă localitate vecină”, a declarat Dombi Joszef.

Acesta a adăugat că există unele nemulţumiri în rândul oamenilor care au pierdut din veniturile salariale, dar activitatea de disponibilizare s-a făcut în baza unui protocol între administraţie şi sindicat, care a fost respectat întocmai.

Liderul de sindicat de la Oficiul Judeţean de Poştă Harghita nu a putut fi contactat pentru a-şi exprima un punct de vedere.

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.