6 camioane de gunoi adunate pe malul Mureșului

Felicitări RTM pentru inițiativa „Împreună curățăm”

La inițiativa Radio Tîrgu Mureș, la sfârșitul săptămânii trecute, sâmbătă 22 aprilie (de Ziua Pământului), întreaga comunitate media (și nu numai) a fost invitată să participe la acțiunea „Împreună curățăm”, prin care au fost curățate malurile râului Mureș.
„Vă mulțumim tuturor! A fost un efort de echipă adevărată. Echipe bune și mari. Iată cifrele: șase camioane de aproximativ 2.000 de saci de gunoi; 3 kilometri curățați, în peste 3 ore cu circa 400 de persoane”,a fost mesajul transmis de directorul adjunct al RTM, Szász Attila.
Sponsorii au oferit 1.100 de saci pentru strângerea gunoiului, precum și mănuși, însă foarte mulți, organizații de mediu, instituții și jurnaliști au venit cu echipamente și materiale de acasă.


Ideea – de la necesitate, la rușine

Conform unui interviu, directorul adjunct al RTM, Szász Attila, a subliniat necesitatea unei astfel de acțiuni „Acum câțiva ani am început să organizăm concursuri de triatlon în Tîrgu Mureș, erau concursuri naționale și cu participanți din străinătate; și la un moment dat, la a doua sau a treia ediție, ne-am dat seama că e rușine să aducem aici oameni care să pedaleze în mormane de gunoi, să înoate în apa asta murdară plină de peturi”.
„… Mesajul nu este doar de Ziua Pământului, mesajul nu este doar de a aduna gunoiul, ci este de a fi conștienți de această problemă, de a nu arunca gunoiul pe jos”.

Cristina Vancea

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.