68 de deţinuţi au început şcoala

detinutiUn număr de 68 de deţinuţi au început şcoala marţi, la Penitenciarul din Miercurea Ciuc, ei urmând să primească o diplomă oficială şi să le fie redusă din pedeapsă.
Purtătorul de cuvânt al Penitenciarul Miercurea Ciuc, subcomisarul Adrian Bujac, a declarat pregătirea elevilor va fi asigurată atât în limba română, cât şi în limba maghiară, atât pentru ciclul primar, cât şi pentru cel gimnazial, în colaborare cu Şcoala Generală „Liviu Rebreanu” şi Şcoala Generală „Petofi Sandor” din municipiul Miercurea Ciuc.
Clopoţelul a sunat…
… începerea noului an şcolar pentru un număr de 27 persoane private de libertate înscrise în clasele I-IV şi pentru 41 persoane private de libertate înscrise în clasele V-VIII. Potrivit sursei citate, cel mai tânăr deţinut care a ales să meargă la şcoală are 21 ani şi este elev în clasa a IV-a. Elevul cel mai vârstnic are 42 ani, este în clasa a VIII-a şi este închis pentru săvârşirea infracţiunii de omor. Ceilalţi deţinuţi-elevi ispăşesc pedepse pentru furt, viol, tentativă de omor sau tâlhărie.
Subcomisarul Bujac a precizat că deţinuţii şi-au exprimat dorinţa de a merge la şcoală şi în urma verificării documentelor şcolare s-a decis repartizarea lor la o anumită clasă. „Manualele după care se vor pregăti sunt adaptate programului de învăţământ „A doua şansă” – pentru clasele I-IV, iar pentru ciclul gimnazial programa şcolară cuprinde aceleaşi materii şi bareme de evaluare ca în toate şcolile similare din sistemul educaţional românesc. Administraţia penitenciarului a pregătit corespunzător spaţiile pentru desfăşurarea activităţilor educative, punând la dispoziţie două săli de clasă special amenajate, dar şi rechizitele de care au nevoie elevii”, a precizat purtătorul de cuvânt al penitenciarului.

AGERPRES

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Comentariile nu sunt permise.