7 arestări într-un dosar de trafic de persoane

violenta femeiPoliţiştii de criminalitate organizată din Târgu Mureş şi procurorii DIICOT, în urma a nouă percheziţii, au reuşit reţinerea a şapte persoane, suspectate ca făcând parte dintr-un grup infracţional organizat specializat în săvârşirea infracţiunilor de trafic de persoane şi exploatare sexuală, care acţiona în Germania şi Irlanda.

‘Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Târgu Mureş şi procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Mureş, beneficiind de sprijinul de specialitate al poliţiştilor Direcţiei Operaţiuni Speciale – IGPR, ofiţerilor DGIPI şi al jandarmilor Grupării Mobile de Jandarmi Mureş au descins la nouă locuinţe aparţinând unor persoane constituite într-un grup infracţional specializat în săvârşirea infracţiunilor de trafic de persoane şi exploatare sexuală. Membrii grupării sunt suspectaţi că au recrutat de pe raza judeţului Mureş mai multe persoane, acestea fiind exploatate sexual în Germania şi Irlanda. Până în prezent au fost identificate 26 de victime’, precizează un comunicat de presă dat publicităţii, joi, de IPJ Mureş.

Potrivit documentului, în urma percheziţiilor efectuate, au fost ridicate sume importante de bani, în lei şi valută, documente bancare, carduri bancare şi sisteme informatice. ‘Au fost emise nouă mandate de aducere, suspecţii fiind audiaţi de procurori, iar pe numele a şapte dintre aceştia s-a luat măsura reţinerii pentru 24 de ore. Cercetările continuă în vederea documentării întregii activităţi infracţionale a tuturor participanţilor’, se mai arată în comunicat.

AGERPRES

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.