7 milioane euro într-un hotel de 4 stele

Ansambl_MG_2568ul hotelier Privo, deschis anul trecut de tânăra antreprenoare Adina Plopeanu, îmbină într-un mod original diferite spaţii de cazare, clasificate la patru şi cinci stele, ca urmare a unei investiţii de 7 milioane euro. După deschiderea “soft opening” din octombrie 2013, astăzi a avut loc deschiderea oficială a hotelului Privo.

“Proiectul Privo a început în urmă cu 5 ani, având la bază necesitatea unei noi abordări a ofertei turistice locale şi este un nou concept la standarde internaţionale cu servicii exclusiviste. Este o afacere de familie, ca şi celelalte pe care le avem, iar rezultatele obţinute până acum mă îndreptăţesc să cred că vom realiza anul viitor o cifră de afaceri de circa 900.000 euro. Spiritul antreprenorial l-am moştenit de la tatăl meu, Emil Morariu”, spune Adina Plopeanu.

 

„Privo, visul copiilor mei”

Tânăra antreprenoare deţine împreună cu soţul ei mai multe afaceri, printre care compania de construcţii, Construct Mapcom, clădiri de birouri şi un parc logistic, toate în oraşul Tîrgu Mureş. La rândul său, omul de afaceri Emil Morariu este unul din cei şase foşti acţionari ai fabricii de bere Bere Mureş, achiziţionată în 2008 de compania Heineken, pentru suma de 150 milioane euro.“Privo este visul copiilor mei şi sunt mândru că am putut participa la realizarea lui. Cred în acest proiect şi sper că toţi oaspeţii care ne vor trece pragul să simtă acest lucru”, spune Emil Morariu.

 

Materiale naturale şi high tech

Hotelul Privo este un refugiu minimalist pentru business şi relaxare, unde designul propune un dialog cald şi primitor cu ansamblul istoric format din hotelul modern, Vila Csonka şi parcul cu o suprafaţă de 3.500 mp. Arhitectura şi amenajarea noii clădiri a hotelului au fost gândite minimalist, cu suprafeţe calme şi întinse. O serie de materiale naturale şi high-tech, cum ar fi piatra, betonul aparent, sticla, serigrafiile sau corianul accentuează dialogul contemporan cu spaţiul originar. Restaurantul, enoteca, sălile de conferinţe şi  spa-ul sunt câteva dintre elementele prin care hotelul caută să ofere oaspeţilor simbioza perfectă între muncă şi relaxare.

 

10401927_229779127233175_3509284664316911432_nStilul Secession

Simbol al conceptului Privo, vizibil din toate spaţiile interioare, Vila Csonka, în stil Secession marchează dialogul dintre vechi şi nou. Celebrul artist fotograf Géza Csonka a construit la începutul secolului XX această casă, una dintre puţinele clădiri Art Nouveau ale oraşului. Restaurată în perioada 2011- 2013, Vila Csonka reprezintă nucleul în jurul căruia a fost construit noul hotel şi poate fi admirată din toate holurile interioare ale hotelului. Mobilată cu piese originale Thonet şi Art Deco recondiţionate, cu o vechime de peste 100 de ani, vila dispune de trei camere matrimoniale şi trei apartamente deluxe cu acces direct din recepţia hotelului, fiecare dintre acestea având un design unic.

_MG_2540

Standardizarea conceptului Privo

“Pentru anul 2014 ne propunem să realizăm un grad de ocupare mediu de 45% şi o cifră de afaceri care să depăşească 700.000 euro. De la deschiderea “soft opening” din octombie 2013 am constatat oportunităţi de creştere a pieţei hoteliere de 4 şi 5 stele, pe care dorim să le valorificăm  şi să devenim  lider de piaţă pe acest segment. Pentru anul 2015 estimăm creşterea indicatorilor economici cu un procent de 12-15% pe care îi vom realiza  prin consolidarea şi standardizarea conceptului PRIVO, precum şi promovarea la nivel naţional şi internaţional”, spune Otilia Demian, Director of Business Development al ansamblului Privo.

 

Premiul “Special Architectural Concept”,

Hotelul Privo a fost desemnat câştigătorul premiului “Special Architectural Concept”, în cadrul Galei Premiilor de Excelenţă ce a avut loc pe 22 mai 2014. Cea de-a şaptea ediţie a evenimentului Hotel Tourism&Leisure Investment Conference 2014 a fost organizată de Evensys şi a fost găzduită de JW Marriott Grand Hotel din Bucureşti. De asemenea, pe 12 iunie a.c., Hotelul Privo a fost declarat câştigător la Viena, la concursul LIFE CHALLENGE 66 – Faţada europeană a anului, la secţiunea proiecte nerezidenţiale.

_MG_2525

Despre Hotelul PRIVO

Hotel PRIVO: 40 de camere şi apartamente, restaurant cu capacitate de 160 locuri, 3 săli de conferinţe (120/60/14), lobby-bar, terasă, cramă, centru SPA.

Vila Csonka: 6 camere şi apartamente clasice, mobilate în spiritul anilor 1900

Contact: Gheorghe Doja 27, rezervari@hotelprivo.ro, 0365-424.442

 

 

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.