7000 de motociclişti la Sânzieni, sâmbătă

Colona de motociclisti spre SanzieniVicepreşedintele Senatului, Marius Obreja, a declarat vineri că se va număra printre miile de motociclişti care vor fi prezenţi sâmbătă, la Sânzieni, pentru comemorarea tânărului care şi-a pierdut viaţa în urmă cu aproape o lună în condiţii încă neelucidate.

‘Voi participa în calitate privată, pentru că, asemenea celorlalţi motociclişti, nu pot trece cu vederea urmările acestui accident (…) Nu pot spune dacă tânărul a murit pentru că a fost linşat, dar sigur nu a fost ajutat’, a declarat Marius Obreja.

El a mai spus că între membrii comunităţii de motociclişti din România există o solidaritate foarte puternică, care va fi confirmată şi de întâlnirea de la Sânzieni, unde, potrivit organizatorilor, vor participa circa 7.000 de motociclişti.

Accidentul în care şi-a pierdut viaţa Sebestyen Attila, în vârstă de 37 de ani, a avut loc pe 10 august. Bărbatul a pierdut controlul motocicletei încercând să evite o minoră de 11 ani ce traversa printr-un loc nepermis şi a fost proiectat într-un zid. Motociclistul a fost declarat decedat în urma impactului, dar există voci care susţin că acesta ar fi fost linşat de rudele fetei. Un alt motociclist, oprit pentru a acorda primul ajutor, a fost înjunghiat, posibil de aceleaşi persoane şi a fost internat în spital.

Potrivit conducerii Inspectoratului Judeţean de Poliţie Covasna, patru bărbaţi sunt cercetaţi pentru tentativă de omor, unul dintre ei fiind arestat preventiv. Dosarul a fost înaintat Parchetului Covasna.

Acţiunea comemorativă de la Sânzieni, care are loc la 40 de zile de la moartea motociclistului, este organizată de Asociaţia Chopper Academy M.C, care a obţinut autorizaţie din partea autorităţilor, iar la aceasta şi-au anunţat participarea aproape 20 de cluburi de motociclişti din ţară. Un marş similar a avut loc săptămâna trecută la Bucureşti, unde au participat câteva sute de motociclişti.

Organizatorii menţionează pe pagina de socializare a asociaţiei că acţiunea are un caracter comemorativ, dar şi scopul de a determina organele abilitate să urgenteze elucidarea circumstanţelor în care a murit colegul lor, existând suspiciunea că acesta ar fi fost omorât în bătaie.

Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Covasna, Petronela Corodeanu, a precizat că măsurile de ordine şi siguranţă publică vor fi asigurate în colaborare cu Gruparea de Jandarmi Mobilă Braşov. AGERPRES

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Comentariile nu sunt permise.