7000 de motociclişti la Sânzieni, sâmbătă

Colona de motociclisti spre SanzieniVicepreşedintele Senatului, Marius Obreja, a declarat vineri că se va număra printre miile de motociclişti care vor fi prezenţi sâmbătă, la Sânzieni, pentru comemorarea tânărului care şi-a pierdut viaţa în urmă cu aproape o lună în condiţii încă neelucidate.

‘Voi participa în calitate privată, pentru că, asemenea celorlalţi motociclişti, nu pot trece cu vederea urmările acestui accident (…) Nu pot spune dacă tânărul a murit pentru că a fost linşat, dar sigur nu a fost ajutat’, a declarat Marius Obreja.

El a mai spus că între membrii comunităţii de motociclişti din România există o solidaritate foarte puternică, care va fi confirmată şi de întâlnirea de la Sânzieni, unde, potrivit organizatorilor, vor participa circa 7.000 de motociclişti.

Accidentul în care şi-a pierdut viaţa Sebestyen Attila, în vârstă de 37 de ani, a avut loc pe 10 august. Bărbatul a pierdut controlul motocicletei încercând să evite o minoră de 11 ani ce traversa printr-un loc nepermis şi a fost proiectat într-un zid. Motociclistul a fost declarat decedat în urma impactului, dar există voci care susţin că acesta ar fi fost linşat de rudele fetei. Un alt motociclist, oprit pentru a acorda primul ajutor, a fost înjunghiat, posibil de aceleaşi persoane şi a fost internat în spital.

Potrivit conducerii Inspectoratului Judeţean de Poliţie Covasna, patru bărbaţi sunt cercetaţi pentru tentativă de omor, unul dintre ei fiind arestat preventiv. Dosarul a fost înaintat Parchetului Covasna.

Acţiunea comemorativă de la Sânzieni, care are loc la 40 de zile de la moartea motociclistului, este organizată de Asociaţia Chopper Academy M.C, care a obţinut autorizaţie din partea autorităţilor, iar la aceasta şi-au anunţat participarea aproape 20 de cluburi de motociclişti din ţară. Un marş similar a avut loc săptămâna trecută la Bucureşti, unde au participat câteva sute de motociclişti.

Organizatorii menţionează pe pagina de socializare a asociaţiei că acţiunea are un caracter comemorativ, dar şi scopul de a determina organele abilitate să urgenteze elucidarea circumstanţelor în care a murit colegul lor, existând suspiciunea că acesta ar fi fost omorât în bătaie.

Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Covasna, Petronela Corodeanu, a precizat că măsurile de ordine şi siguranţă publică vor fi asigurate în colaborare cu Gruparea de Jandarmi Mobilă Braşov. AGERPRES

print