Sesiune specială a Bacalaureatului

În luna mai, în județul Prahova se va desfășura sesiunea specială a bacalaureatului pentru absolvenții de liceu participanți la loturile naționale lărgite care se pregătesc pentru competițiile internaționale, precum și pentru absolvenții de liceu care susțin admiterea în universitățile din străinătate.

Examenul va avea loc la Colegiul Național “Mihai Viteazul”, Colegiu “Lazăr Edeleanu”, Colegiul Național “Alexandru Ioan Cuza” și Colegiul Tehnic “Spiru Haret” din Ploiești.

Potrivit unui ordin al Ministerului Educației Naționale, Mihaela Suditu, prof. univ. dr., de la Facultatea de Litere și Științe, Universitatea Petrol – Gaze din Ploiești, a fost desemnată președintele comisiei de bacalaureat din centrul de examen, iar Mihaela Gabriela Badea, conf. univ. dr., de la Facultatea de Litere și Științe, Universitatea Petrol – Gaze din Ploiești – președintele comisiei de bacalaureat din centrul de evaluare.

Candidații se vor înscrie la examen în perioada 27 -28 mai.

Proba de Evaluare a competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română și cea de Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă se vor desfăşura în perioada 29-30 mai, proba de Evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională – pe 31 mai, iar proba de Evaluarea competențelor digitale – în zilele de 2 și 3 iunie.

Pe 6 iunie se va desfășura proba scrisă la Limba și literatura română, pe 7 iunie – Proba obligatorie a profilului, pe 8 iunie – Proba la alegere a profilului și specializării, iar pe 9 iunie – cea la Limba și literatura maternă – (proba scrisă).

Afișarea rezultatelor este programată pentru data de 9 iunie, până la ora 18.00, iar contestațiile vor fi depuse în aceeași zi, între orele 18.00-20.00.

Rezultatele finale vor fi afișate pe 10 iunie.

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.