Acţiuni de control în domeniul relaţiilor de muncă

Şeful Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Mureş

Şeful Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Mureş, Andrei Mureşan, a declarat luni, pentru AGERPRES, că în urma celor 75 acţiuni de control în domeniul relaţiilor de muncă efectuate în luna mai, au fost aplicate amenzi în valoare de aproape 290.000 lei, depistate 38 de persoane care lucrau fără forme legale şi alte 39 care prestau muncă nedeclarată.

„Obiectivul principal al acţiunilor de control din cadrul Serviciului Control Relaţii de Muncă l-a reprezentat identificarea muncii nedeclarate. Cu ocazia acestor verificări au fost identificate 38 de persoane care lucrau fără forme legale şi 39 de persoane care prestau muncă nedeclarată. S-au aplicat sancţiuni contravenţionale pentru 47 agenţi economici, din care 11 agenţi economici au fost sancţionaţi pentru muncă nedeclarată. Cu ocazia acestor verificări, inspectorii au aplicat 58 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 30 de avertismente şi 28 de amenzi în cuantum de 282.800 lei şi s-au dispus 176 de măsuri obligatorii, pentru deficienţele constatate”, a spus Mureşan.

El a arătat că persoanele depistate că prestau activitate fără forme legale lucrau în transporturi, comerţ, construcţii, prestări servicii şi confecţii.

Inspectorul şef al ITM Mureş a precizat că, în luna mai, au avut loc 14 acţiuni de control privind identificarea cazurilor de muncă nedeclarată în cadrul Campaniei Naţionale „O zi pe săptămână” la angajatori care deţin depozite de materiale de construcţii şi comercializează materiale de construcţii. Cu această ocazie, au fost aplicate opt sancţiuni contravenţionale dintre care şase avertismente şi două amenzi în valoare totală de 20.000 lei, fiind identificate două persoane care munceau fără forme legale. În urma respectivelor verificări, au fost dispuse 32 măsuri de remediere a deficienţelor constatate.

www.agerpres.ro

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.