800, 130, 28. Câini. Rase. Ţări.

caine1-580x435Peste 800 de câini participă în acest sfârşit de săptămână, la Târgu Mureş, la cea mai importantă expoziţie canină din Europa de Est, „Dracula Golden Trophy”, care constituie o premieră pe plan naţional în privinţa modului de arbitrare a câinilor, a declarat duminică, pentru AGERPRES, vicepreşedintele Asociaţiei Chinologice Române, Petru Muntean.
„Ediţia din acest an constituie o premieră pe plan naţional datorită modului de arbitrare a câinilor, după un sistem inspirat din ţările latino-americane şi asiatice. (…) Această expoziţie este prima de acest gen, având în vedere că în fiecare din cele două zile se arbitrează în cadrul a trei expoziţii: două expoziţii naţionale şi o expoziţie internaţională. Este un lucru nou, nu s-a mai făcut în România până în acest moment, expoziţia trebuie foarte bine pregătită, ca program, ca time-table, ore de intrare în arbitraj. Totul funcţionează foarte bine şi probabil că această premieră va constitui un model pentru alte expoziţii în anii care vin, în România”, a declarat Muntean.
Vicepreşedintele Asociaţiei Chinologice Române a precizat că la expoziţia de la Târgu Mureş, care se va încheia duminică seara, participă atât exemplare de o calitate „absolut excepţională”, însă şi câini care sunt „de excelenţă”, dar care nu aspiră la titluri supreme.
Considerată a fi cea mai importantă din Europa de Est, expoziţia canină „Dracula Golden Trophy”, care se derulează pe parcursul a două zile, găzduieşte peste 800 de câini din 130 de rase, proveniţi din 28 de ţări.
Expoziţia canină se organizează anual la Târgu Mureş la începutul lunii septembrie, iar din acest an se organizează şase expoziţii, în două zile, organizate în aşa fel încât orice exemplar să aibă şansa să devină campion, mai ales că pentru a câştiga trofeul este nevoie ca un patruped să câştige cel puţin trei din cele şase competiţii.

AGERPRES

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Comentariile nu sunt permise.