A fost aprobat bugetul Sighişoarei pe anul în curs

Proiectele începute vor fi continuate, cele “grandomane” vor fi reevaluate şi vor fi  bugetate mai multe studii pentru noi proiecte, acestea au fost concluziile şedinţei de Consiliu Local Sighişoara , ce a avut loc joi, 30 martie 2017.

Proiectul de hotărâre privind bugetul pe anul 2017 a fost votat de consilierii PSD, PNL şi UDMR iar consilierii UIPS s-au abţinut. La proiectul de hotărâre a fost depusă o contestaţie.

La votul privind admiterea acestei contestaţii, consilierii UIPS au preferat să se abţină de la vot, iar reprezentanţii PSD, PNL şi UDMR nu au votat pentru admiterea ei. Referitor la proiectul de buget viceprimarul municipiului Toth Tivadar a declarat că “acesta a fost realizat după viziunea primarului şi a echipei sale care au venit cu un program pe care doresc să-l pună în aplicare dar pentru orice lucrare sunt necesare studii, proiecte şi autorizări.”

Tot joi au fost votate şi proiectele de buget ale SC Ecoserv Sig şi SC ATT.
În ce priveşte bugetele acestor societăţi a obiectat consilierul Ciotloş Ioan susţinând că proiectele trebuiau discutate în AGA, ele reprezentând atributul AGA. Reprezentanţii executivului nu au retras proiectele aşa cum a propus consilierul, secretarul municipiului Anca Bizo precizând că în art 4 din OUG 26/2013 se specifică faptul că bugetele se aprobă prin hotărârea Consiliului Local.
Proiectul de buget al Sighişoarei pentru anul în curs cuprinde mai multe lucrări în continuare iar primarul municipiului Ovidiu Malăncrăvean a precizat că “o investiţie începută trebuie finalizată, cu condiţia de a nu vorbi de o grandomanie”. În acest sens primarul a dat că exemplu proiectul stadionului municipal susţinând că valoarea estimată pentru finalizarea lucrărilor la acesta ar consumă bugetul Sighişoarei pentru 2-3 ani. “ Proiectul e foarte frumos dar costurile sunt foarte mari. Am cerut o expertiză, să efectuăm ceea ce e necesar în acest moment “ a precizat primarul făcând referire că priorităţi la tribune şi teren corespunzător pentru desfăşurarea de activităţi sportive.

CV

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.