A fost mare sărbătoare în cartier

DSC07099La Gheja, concerte, sport, distracție, expoziții
Cea de-a patra ediție a Festivalului „Gheja în sărbătoare” organizat de Primăria și Consiliul Local Luduș, a fost onorată de o numeroasă prezență atât din partea cetățenilor cartierului și orașului, cât și prin calitatea oficialităților prezente.
La deschiderea festivă au urcat pe scenă președintele CJ Mureș Ciprian Dobre, vicepreședintele Ovidiu Dancu, senatorul Akos Mora, deputatul Cristian Chirteș și primarul Cristian Moldovan care au rostit alocuțiuni, apoi consilierul județean Raul Boroș, consilierii locali din Tîrgu-Mureș Ionela Ciotlăuș și Sebastian Pui, primarii din localitățile apropiate Victor Prodan-Ungheni, Halmagy Zoltan-Ațintiș, Alexandru Măgheran-Sînger, Cornel Ilea-Chețani și secretara orașului Eugenia Giurgea. Festivalul a fost binecuvântat de un sobor bisericesc la care a participat protopopul Lucian Voșloban alături de preoții Ilie Dăian, Vasile Cercel și Mihai Cercel.
Administrația locală a fost reprezentată de Liviu Botezan, Kis István, Gelu Puia, Ioan Rad, Cornel Luca, Pap Andrei, Daniel Șofron, Luminița Boca și Claudia Botezan.
Concurență mare la sport
Prima competiție a zilei a fost cea de cros pe o distanță de 1.500 de metri la care au participat fete și băieți.
La festivitatea de premiere au primit diplome Adi Buhazi – cel mai tânăr concurent, Claudiu Ciucă – concurentul veteran și fruntașii celor două categorii: Fete-1. Lorena Stan, 2.Andra Stan, 3. Șetfania Codrea, 4. Denisa Stan, 5. Tania Crețu.
Băieți: 1. Sebastian Beldean, 2. Raul Deteșan, 3. Alexandru Banea, 4. Octavian Anca, 5. Gabriel Stoica. La table, organizatorul Ioan Dorin Breazu a acordat un premiu de consolare pentru Vasile Cristea și premii pentru primii trei clasați: Virgil Vlad, Iosif Man și Gheorghe Rus. La Skandenberg în competiția fetelor au fost premiate Lavinia Stoica și Diana Deteșan, iar la băieți Daniel Trifan.
Chinologie și columbofilie
Asociația crescătorilor de păsări și animale mici „Luduș 2011” a organizat în mod exemplar standul la care membrii Asociației conduse de Sebastian Teodor Avram și-au prezentat exponatele. Am remarcat exemplarele crescute de Călin Marian, Emilian Sabău, Iszlai Karoly, Alexandru Sălcudean, Călin Pop, Ovidiu Moldovan, Meleg Andrei și Teodor Podar.
Concursul de chinologie arbitrat de Marius Olar, Marius Păcurar, Ioana Ocnărescu și Adrian Deteșan a stabilit următoarea ierarhie în care notificăm numele proprietarilor. La câinii de rasă mică clasamentul a fost următorul: 1. Iacob Florentin Crăciun, 2. Kinga Smochină, 3. Răzvan Stoica, 4. Silvia Gherman, 5. Lorena Stan. La rasa mare a câștigat Paul Sălcudean, urmat de Ambruș Marcel și Paul Bungărdean la egalitate și de Mircea Oroian.
Multă distracție
Ca la o adevărată sărbătoare, dominanta zilei a fost buna dispoziție și umorul de calitate datorat concursului de bancuri organizat de Ioan Astăluș. Numit „Las- să cânte, că-i din Gheja!” după o expresie intrată în folclorul local, concursul a fost câștigat de Jan Opran din Tîrgu Mureș care a primit marele premiu, adică un cocoș „în pene și pinteni reali”. Ioan Astăluș ( din Gâmbuț!) și-a găsit nașul și s-a clasat pe locul II, iar Ciprian Gligor din Tîrnăveni a completat podiumul.
Despre Olimpiada Trăsniților asigurată de echipa de la „Vara ludușeană”, despre modelaje, tatuaje, demonstrația de motocros, soliști de muzică ușoară și populară și diplomele de excelență vom scrie în numărul următor.

Ioan A. BORGOVAN

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Comentariile nu sunt permise.