A murit Dinu Patriciu

Dinu_Patriciu_admite_c___i-a_scris-5a56b485bb86e3e00c5803d5b8f9df33Dinu Patriciu a murit în această dimineață la Londra. Acesta suferea de cancer și a suferit în 2012 o operație de transplant de ficat la Milano.

Anul trecut, Dinu Patriciu avea proprietăți, constând în clădiri de birouri și spații comerciale, în valoare de aproximativ 1 miliard de euro.  De asemenea, ar mai avea acțiuni la o bancă și afaceri în domeniul extracțiilor de minerale. Acesta ar fi admis că și-a scris testamentul înainte de operația pe care a suferit-o la clinica din Milano.

În ultima perioadă a fost în centrul atenției mai mult prin divorțul de soția sa, Dana Patriciu. La ultimul termen, judecătorii au admis o cerere a soției în care arată că motivele divorțului, invocate de Patriciu, nu au susținere.

Dinu Patriciu a intentat divorțul anul trecut, pe 14 februarie. Omul de afaceri a cerut să se separe de soția sa pentru că aceasta „ar avea intenții ascunse”, după ce i-a întrebat pe medicii de la o clinică unde a suferit un transplant de ficat dacă are discernământ.

În paralel, judecătorii de la Sectorul 1 trebuiau să decidă partajarea bunurilor soților Patriciu. Soția afaceristului a cerut împărțirea averii pe 6 decembrie 2012, înainte ca Patriciu să ceară divorțul.

În acțiunea depusă la Judecătorie, Dana Patriciu a cerut separația bunurilor comune, acuzându-l pe soțul ei că, „pe fondul unor relații extraconjugale și al unei stări de sănătate precare, a înstrăinat bunuri comune și a garantat obligații asumate scriptic în favoarea celei cu care are o relație extraconjugală”.

De asemenea, a mai spus că în cei 18 ani de căsătorie a dobândit împreună cu acesta bunuri constând în imobile, părți sociale la diverse societăți, precum și tablouri sau bijuterii. Astfel, Dana Patriciu spune că i se cuvine 50% din aceste bunuri și precizează că averea ar fi, în total, de aproximativ 2,3 miliarde de euro.

sursa yahoo.ro

print