A murit Dinu Patriciu

Dinu_Patriciu_admite_c___i-a_scris-5a56b485bb86e3e00c5803d5b8f9df33Dinu Patriciu a murit în această dimineață la Londra. Acesta suferea de cancer și a suferit în 2012 o operație de transplant de ficat la Milano.

Anul trecut, Dinu Patriciu avea proprietăți, constând în clădiri de birouri și spații comerciale, în valoare de aproximativ 1 miliard de euro.  De asemenea, ar mai avea acțiuni la o bancă și afaceri în domeniul extracțiilor de minerale. Acesta ar fi admis că și-a scris testamentul înainte de operația pe care a suferit-o la clinica din Milano.

În ultima perioadă a fost în centrul atenției mai mult prin divorțul de soția sa, Dana Patriciu. La ultimul termen, judecătorii au admis o cerere a soției în care arată că motivele divorțului, invocate de Patriciu, nu au susținere.

Dinu Patriciu a intentat divorțul anul trecut, pe 14 februarie. Omul de afaceri a cerut să se separe de soția sa pentru că aceasta „ar avea intenții ascunse”, după ce i-a întrebat pe medicii de la o clinică unde a suferit un transplant de ficat dacă are discernământ.

În paralel, judecătorii de la Sectorul 1 trebuiau să decidă partajarea bunurilor soților Patriciu. Soția afaceristului a cerut împărțirea averii pe 6 decembrie 2012, înainte ca Patriciu să ceară divorțul.

În acțiunea depusă la Judecătorie, Dana Patriciu a cerut separația bunurilor comune, acuzându-l pe soțul ei că, „pe fondul unor relații extraconjugale și al unei stări de sănătate precare, a înstrăinat bunuri comune și a garantat obligații asumate scriptic în favoarea celei cu care are o relație extraconjugală”.

De asemenea, a mai spus că în cei 18 ani de căsătorie a dobândit împreună cu acesta bunuri constând în imobile, părți sociale la diverse societăți, precum și tablouri sau bijuterii. Astfel, Dana Patriciu spune că i se cuvine 50% din aceste bunuri și precizează că averea ar fi, în total, de aproximativ 2,3 miliarde de euro.

sursa yahoo.ro

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Comentariile nu sunt permise.