A nins cu sport

baschet club muresLa sfârșitul săptămânii trecute, echipa de baschet BC Mureş a învins BCMU Piteşti, scor 78:64 (21:8, 20:17, 23:21, 14:18). Spectatorii prezenţi în Sala Sporturilor au avut parte de un spectacol baschetbalistic de calitate oferit de Cuic şi compania. În plus, înaintea începerii meciului au fost aruncate pe teren sute de jucării de pluş, donate de fani copiilor nevoiaşi, cu ocazia sărbătorilor de iarnă. Antrenorul tigrilor a remarcat prestaţia lui Adebayo şi al noului sosit Gediminas Nacickas, precum şi aportul tuturor care au păşit pe teren în meciul cu piteştenii.

Mureșenii s-au remarcat în ultimele zile și la lupte. La Lupeni, în judeţul Harghita, a avut loc cea de a XIII-a ediţie a Cupei Memoriale „Verestoi Tibor”. Competiţia a fost organizată de CSS Odorheiu Secuiesc şi a beneficiat de prezenţa a 143 de sportivi din mai multe judeţe din ţară. La startul întrecerilor au fost prezenţi şi sportivii de la Clubul Sportiv Şcolar din Tîrgu-Mureş, care au avut o prestaţie foarte bună. Rezultatele luptătorilor tîrgumureşeni au fost următoarele: născuţi 1995 – 1996: 69 kg Sipos Botond – locul I; născuţi 1997 – 1998: 73 kg Popescu Rareş – locul I; născuţi 2001-2002: 32 kg Mătea Alex – locul I, 34 kg Nyulas Előd – locul I; 22 kg Fodor Robert – locul I. Sportivii sunt pregătiţi de profesorii Gyarmati Ferenc, Fazakas Csaba şi Dragoş Vlad.

O altă competiție de tradiție, de data aceasta la judo, a avut loc zilele trecute la Târgu-Secuiesc: cea de-a XIV-a ediţie a „Cupei Târgu Secuiesc”, unde au fost prezenţi aproximativ 250 de sportivi din ţară şi unul din străinătate. CS Samauraii Florii de Cireş au fost prezenţi cu un sportiv la U 9 şi patru sportivi la U 11. Rezultatele obţinute de samurai mureşeni au fost următoarele: Gliga David, locul I, categoria U 9, 26 kg; Păcurar Ştefan, locul I, categoria U 11, 27 de kg.

BC Nova Vita Tîrgu-Mureş a pierdut, sâmbătă, în deplasare, cu 70-60 în faţa formaţiei SCM Craiova, într-o partidă din etapa a XIV-a a sezonului regulat al Ligii Naţionale de baschet feminin. Cea mai bună marcatoare a jocului a fost Gabriela Larisa Toma de la echipa gazdă cu 20 de puncte. De la Nova Vita s-a evidenţiat Takesha Riggs cu 16 reuşite. Pentru Nova Vita au mai evoluat: Chantel Hilliard – 13 (1×3), Tarkeisha Lashaqua Mackey – 8, Beatrice Alaiba, Danielle Dominique Walker – 11, Alexia Adams – 4 (1×3) şi Lashawn Kmile Johnson – 8. De la adversare au mai punctat peste 10, Zorica Mitov – 16 şi Irina Borş – 15. În urma acestei înfrângeri BC Nova Vita Târgu Mureş se situează pe locul 10 în clasament cu 18 puncte, având un joc mai puţin. În cadrul rundei a XV-a, BC Nova Vita va înfrunta sâmbătă, 15 decembrie, în Sala Sporturilor din Tîrgu-Mureş, echipa CS Universitatea Alba Iulia, ocupanta locului 4 cu 22 de puncte.

Cristina Vancea

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.