A treia zi din Săptămâna Prevenirii Criminalităţii – despre PREVENIREA FURTURILOR, TÂLHĂRIILOR

Săptămâna Prevenirii criminalităţii continuă cu o zi dedicată siguranţei bunurilor noastre. Fie că vorbim de locuinţă, de maşină, de geantă sau de buzunare, bunurile noastre pot fi protejate uneori prin simple gesturi. Mai concret, dacă prin comportamentul, atitudinea noastră, nu ne expunem riscului, peste jumătate dintre aceste fapte ar putea fi prevenite.
Despre toate acestea, poliţiştii de prevenire şi de ordine publică din judeţ, au vorbit cu cetăţenii şi le-au înmânat materiale cu recomandări preventive, pentru o informare completă în scopul evitării victimizării.
În Tg-Mureş, 10 poliţişti de prevenire şi proximitate au fost angrenaţi în activităţi, începând cu ora 1000, având în vedere parcuri, pieţe, staţii de autobuz, locuri aglomerate în general.
O altă activitate de mare interes este concursul „Siguranţa ta depinde şi de tine!”, adresat elevilor de gimnaziu, ce se desfăşoară acum la sediul poliţiei judeţene.
20 de echipaje a câte 2 elevi, din Tg-Mureş, Ungheni, Gurghiu, Sânpetru de Câmpie, Dumbrăvioara, se vor întrece în 3 probe: completarea unui rebus pe tema furturilor, conceperea textului unui spot radio pe aceeaşi temă, precum şi aranjarea unui puzzle care devine în final un afiş cu recomandări pentru siguranţa personală, a locuinţei, a maşinii. Scopul este pe de o parte de a informa elevii, iar în subsidiar acela de a transmite recomandările părinţilor. Nu în ultimul rând, comunicarea şi derularea de activităţi cu poliţiştii urmăreşte apropierea copiilor de această instituţie, înţelegerea echipei comune Poliţie-comunitate. Vom reveni cu detalii despre rezultatele concursului.

(Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii)

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.